Tips voor Lago di Braies: de parel van de Dolomieten

Tips voor Lago di Sorapis

De Dolomieten. Een prachtig stuk in Italië dat wat mij betreft behoort tot één van de mooiste bestemmingen van Europa. De Dolomieten is ook niet voor niks sinds 2009 onderdeel van het UNESCO werelderfgoed met de mooiste natuur, bergen, hikes en meren. Sommige plekken zijn alleen te bereiken na een flinke hike, maar andere parels zijn iets makkelijker te bezoeken zoals Lago di Braies. Helaas kan om deze reden Lago di Braies wel overstromen met bezoekers. Daarom deel ik graag mijn tips voor Lago di Braies zodat jij zonder al te veel toerisme kan genieten van dit pareltje! 

LAGO DI BRAIES OF PRAGSER WILDSEE? 

Misschien heb je dit prachtige bergmeer al eens voorbij zien komen. Met de iconische bootjes en de weerspiegeling van de bergen in het meer is het écht een plaatje om te zien en ontzettend fotogeniek. Deze plek kent maar liefst twee namen, in het Italiaans ‘Lago di Braies’ of in het Duits ‘Pragser Wildsee’. Maar dit is dus precies dezelfde locatie! Wist je dat deze plek zelfs de parel van de Alpen wordt genoemd?

LEES OOK: Hiken in de Dolomieten – de beste tips voor Lago di Sorapis

VAREN IN TYPISCH, HOUTEN BOOTJES 

Zoals je kunt zien op de foto’s liggen er bootjes in het meer en wat dus ook tof is.. Het is mogelijk om hier ook echt mee te varen! De eerste mogelijkheid is om 7:00 in de ochtend en dit is mogelijk tot 19:30. Houd er rekening mee dat je om 19:00 de laatste mogelijkheid hebt om het meer op te gaan. De prijs voor 30 minuten varen in het iconische bootje is € 25,-. Wil je liever een uur lang varen op het meer? Dan hangt hier een prijskaartje van € 35,- aan. 

TIPadVera: Let op, bovenstaande informatie is uit ervaring in augustus 2022 en gebaseerd op het hoogseizoen (juli/augustus). Check vooraf aan je bezoek goed de website, hierop vind je de laatste informatie over Pragser Wildsee. 

WANDELROUTE OM HET MEER 

Naast het varen, is het ook mogelijk om een rondje om het meer te wandelen. Deze route is ongeveer 3,6 km lang en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur! Het pad is erg vlak en makkelijk om te bewandelen, op een paar kleine stukjes na.  

TIPS VOOR LAGO DI BRAIES OM DRUKTE TE VOORKOMEN 

De meeste mensen zetten een vroege wekker om Lago di Braies al in de vroege uurtjes te bezoeken. Op deze manier probeert iedereen de drukte voor te zijn en de zonsopgang te aanschouwen. Begrijp me niet verkeerd, dit is zeker een goede keuze om drukte te vermijden en de grote toeristenbussen voor te zijn! Al mag ik je één tip voor Lago di Braies geven; bezoek deze plek juist in de avond! Ook in de avond is het bergmeer ontzettend rustig en heb je juist een prachtige zonsondergang waarbij de zon op de bergen schittert, werkelijkwaar prachtig om te zien! Houd er wel rekening mee dat je natuurlijk niet meer in een bootje kunt varen in de avonduurtjes. 

LEES OOK: Top 5 hotspots in de Dolomieten + tips

LEES OOK: Camping in de Dolomieten – Camping Alla Baita

HOE KOM IK BIJ LAGO DI BRAIES 

Om bij Lago di Braies te komen, kan je de navigatie instellen naar de plek. Houd er rekening mee dat je tijdens het hoogseizoen (check de website voor de exacte data) tussen 9:30 en 16:00 een reservering nodig hebt voor je auto om bij het bergmeer te parkeren. Een aantal kilometer voordat je er bent is een poortje waar je je reservering moet laten zien, dit is om dikke files te voorkomen bij de parkeerplaatsen als deze vol zijn. Ben je vóór 9:30 of na 16:00 bij Lago di Braies? Dan is het mogelijk om zonder reservering bij de betaalde parkeerplaats te parkeren. 

TIPadVera: Check een paar dagen van tevoren vanaf hoe laat de zon ongeveer onder gaat in de Dolomieten. Wij waren er rond 19:00, het was heerlijk rustig, we hoefden geen reservering te maken en niet te betalen om te parkeren, ideaal dus! 

Inmiddels is dit prachtige bergmeer uitgegroeid tot een geliefde plek in de Dolomieten, maar met deze tips voor Lago di Braies kan je nog steeds genieten van de rust en de schoonheid wat het bergmeer te bieden heeft.

Mijn trip naar Lago di Braies was in augustus 2022. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *