Overstap in Dubai: Wat te doen + tips voor verblijf en vervoer! 

Dubai fountain

Zelf vind ik het altijd erg tof om een grote stad toe te voegen voor een meerdaagse overstap tijdens een lange vlucht. Op deze manier kan je voor een leuk prijsje nog een extra locatie mee pikken! Zo koos ik ervoor om tijdens mijn eerste, langere trip Hong Kong mee te pakken voor drie dagen. Voor mijn tweede, langere trip met als eerste stop Vietnam koos ik ervoor om een overstap te maken op Dubai. In dit blogartikel vertel ik je wat je kunt doen tijdens een overstap in Dubai. 

EEN OVERSTAP IN DUBAI.. EN NU?

DUBAI MALL 

Ik schreef al eens eerder een blogartikel over de Dubai Mall, met alles wat je er kan doen. Want dat is nogal! Naast dat je hier kunt shoppen in dit gigantische winkelcentrum met maar liefst 1200 winkels, zijn er ook nog eens tientallen restaurants om iets lekkers te halen. Daarnaast vind je in de Dubai Mall een enorm aquarium met 33.000 zeedieren en is het zelfs mogelijk om te skiën.. Trek hier maar een dagje voor uit zou ik zeggen! 

LEES OOK: Dubai Mall: wat te doen!

AIN DUBAI 

Dubai maakt er een sport van om over de grootste en hoogste in te zijn, dus ook met het reuzenrad genaamd ‘Ain Dubai’ wat je maar liefst op 250 meter hoogte brengt. Tijdens een ritje in dit reuzenrad word je beloond met een 360 graden view over Dubai. Vanuit de observatiecabines, die beschikken over airconditioning heb je maar liefst 38 minuten de tijd om te genieten van het uitzicht. Prijzen starten vanaf circa € 33,-. 

DUBAI FOUNTAIN 

De welbekende fonteinenshow! Deze show is dagelijks elke 30 minuten te zien van 18:00 en 23:00 en is te vinden bij de Dubai Mall en de Burj Khalifa. Wil je een beter zicht? Het is mogelijk om voor een kleine vergoeding toegang te krijgen op de Dubai Fountain boardwalk, een speciaal drijvend uitkijkplatform.De show is elke keer weer enorm indrukwekkend en enorm gaaf om in ieder geval één keer mee te pakken! 

TIPadVera: Wil je het beste uitzicht op de fonteinenshow van Dubai? Loop in de Dubai Mall naar de Apple store en ga daar het balkon op. Vanaf hier heb je een top uitzicht!  

DUBAI FRAME 

Dit enorme frame van 150 meter hoog is gemaakt uit glas, staal en aluminium en is een observatorium, museum en monument. Vanaf hier heb je ook een tof 360 graden uitzicht over de stad. Beleef een ervaring waarbij je door middel van projecties, audio-visuele presentaties, geuren en nevels een uitleg krijgt over de oorsprong van de stad. Een toffe ervaring! 

PALM JUMEIRAH 

Eén van de bekendste plekken van Dubai is natuurlijk het palmeiland Jumeirah! Dit eiland is gemaakt in de vorm van een palmboom en staat bekend om de vele luxueuze hotels, restaurants en torenhoge flats. Daarnaast vind je hier Aquaventure waterpark wat onderdeel is van het Atlantis resort. Dit mega grote vijf sterren hotel telt maar liefst 1500 kamers en is ook als gast te bezoeken.  

TIPadVera: Houd er rekening mee dat je gepaste kleding draagt in Dubai. Voor vrouwen is dit dat de knieën en schouders bedekt moeten zijn. 

BURJ KHALIFA 

De Burj Khalifa, deze gigantische wolkenkrabber is maar liefst 828 meter hoog en daarbij het hoogste gebouw van de wereld. In dit gebouw bevinden zich vooral kantoorpanden, maar liefst 900 appartementen, een hotel, meerdere restaurants, zwembaden, een moskee, een nachtclub en twee observatieplatformen. Ik weet niet of je een miljoentje over hebt? Dan zou je er wel een leuk optrekje kunnen vinden om te wonen! De meest actuele tickets kan je vinden via deze link.

DUBAI MIRACLE GARDEN 

Houd je van bloemen? Dan mag je de Dubai Miracle garden niet overslaan aan jouw overstap in Dubai! Je vindt hier meer dan 150 miljoen bloemen van wel 60 verschillende soorten. Maar je vindt hier niet alleen maar bloemen, maar ook andere objecten zoals ‘s werelds grootste bloemenklok, verschillende auto’s en een replica van de Burj Khalifa met, je raadt het al, vol met bloemen. 

MUSEUM OF THE FUTURE 

Het gebouw van Museum of the Future is op zichzelf al bijzonder om te zien. Hier komt wetenschap, spiritualiteit en technologie met elkaar samen en geeft je een kijkje in de toekomst met bijzondere tentoonstellingen en unieke exposities waarbij al je zintuigen worden geprikkeld. 

SKY VIEWS DUBAI 

Ben jij op zoek naar een uitdagende activiteit om te doen tijdens jouw overstap in Dubai? Bovenop de Address Sky view hotel vind je een bijzondere attractie met een observatiorum, glazen glijbaan en de Edge Walk. Heb je last van hoogtevrees, raad ik dit je zeker niet aan! Bijna alles is namelijk van glas! Je gaat niet alleen met een glazen lift naar de 52e verdieping van dit hotel, maar er ligt ook nog eens een 46 meters lange brug tussen de twee torens. Vind je dat nog niet genoeg? Glij van de glazen glijbaan een verdieping omlaag. Ben je echt een waaghals? Dan is het ook mogelijk om een wandeling langs de Edge Walk te maken waarbij je met een klimharnas, op het randje van de wolkenkrabber rondom de toren loopt. Mij niet gezien! 

HOE TE VERPLAATSEN IN DUBAI 

De makkelijkste manier om je te verplaatsen in Dubai is met de metro. Het metro netwerk bestaat maar uit twee lijnen, dus het is verder gelukkig geen hogere wiskunde om te zoeken welke je moet hebben. Vanaf het vliegveld is het heel handig om direct over te stappen op de metro. Wij kozen ervoor om direct een dagkaart te kiezen voor de metrolijnen zodat we geen kosten kwijt waren aan een taxi en daarnaast nog de hele stad konden ontdekken met de metro. Een dagkaart kost omgerekend zo’n 5 euro per persoon. Geen geld zouden wij zeggen 😉.  

VERBLIJVEN IN DUBAI TIJDENS JE OVERSTAP

Tijdens mijn trip naar Dubai kozen wij ervoor om wat verder uit het centrum te zitten met ons hotel. Dit was perfect, zo zaten wij voor 20 euro per persoon in een prachtig, goednieuw hotel met rooftop zwembad. Alles is namelijk super makkelijk te bereiken met de metrolijnen, dus mocht je willen besparen op een hotel, raad ik je dit zeker aan. Deze halte van de metro was destijds (in 2019) nog zo nieuw dat er alleen nog maar zand omheen lag en je precies kon zijn waar de metrolijn abrupt stopte. Daarnaast werd om ons hotel het ene gebouw na het andere gebouw uit de grond gestampt. Inmiddels zal dit al wel anders zijn… 

Dubai, een bijzondere stad. Ik vind het nog steeds bizar om te denken dat dit een aantal jaar geleden nog alleen maar uit zand bestond en moet je nu eens kijken! En groot, groter, grootst! Dubai lijkt overal de hoogste en beste in te willen zijn, en dat lukt ze aardig. Lijkt Dubai je wel wat? Dan raad ik het je aan om dit ook te combineren met een andere trip, persoonlijk denk ik dat je aan 2-5 dagen echt meer dan genoeg hebt om alles te bekijken en te genieten van al het moois.  

Mijn trip naar Dubai was in september 2019. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *