Italië

Zonder twijfel mijn favoriete vakantieland in Europa: Italië! Het land van de pasta’s en pizza’s en waar ik mijn ogen heb uitgekeken over de veelzijdigheid van het land. Want of je nu op zoekt bent naar leuke stedentrips zoals Rome of Milaan, wil hiken in de Dolomieten of liever op het strand ligt aan de kust zoals bij Cinque Terre. Italië heeft het allemaal! Dus voor de avontuurlijke reiziger, cityhopper of strandganger. Ik zou maar alvast een datum prikken voor in je agenda!

Wandelroute in Rome

Wandelroute Rome: alle hotspots in twee dagen

Rome, de stad die al voor een langere tijd op mijn bucketlist stond voor een stedentrip. Met een rijke geschiedenis, de mooiste gebouwen en de heerlijke Italiaanse cultuur is dit een perfecte bestemming voor een gezellig weekendje weg! Rome is een echte wandelstad waarbij de meeste hotspots op kleine afstanden van elkaar te vinden zijn. […]

Read More
Drei zinnen, Dolomieten

Top 5 hotspots in de Dolomieten + tips

De Dolomieten, een prachtig stukje Italië en naar mijn mening zeker een bucketlist bestemming om ooit te bezoeken. Via andere reisblogs zag ik de mooiste hikes voorbijkomen en ik was super verrast dat deze hotspots helemaal niet zo ver van huis vandaan zijn! De natuur, de bergen, de hikes en de mooiste meren geven je […]

Read More
Tips voor Lago di Sorapis

Tips voor Lago di Braies: de parel van de Dolomieten

De Dolomieten. Een prachtig stuk in Italië dat wat mij betreft behoort tot één van de mooiste bestemmingen van Europa. De Dolomieten is ook niet voor niks sinds 2009 onderdeel van het UNESCO werelderfgoed met de mooiste natuur, bergen, hikes en meren. Sommige plekken zijn alleen te bereiken na een flinke hike, maar andere parels zijn […]

Read More
ponte pietra verona

Een dag in Verona: Alle highlights op een rijtje 

Verona, met ruim een kwart miljoen inwoners en een rijke geschiedenis is dit een perfecte stad voor een dagje. Lekker rondstruinen door de smalle straatjes, heerlijk eten op één van de vele pleinen en cultuur snuiven! Want daar zit de stad bomvol mee. En het fijne aan deze stad: alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand van […]

Read More

5x UNESCO werelderfgoed waar ik ben geweest 

De mooiste plekken bezoeken en de wereld ontdekken, dát is wat ik het liefste doe! En of het nu met mijn backpack naar een verre bestemming is, of met mijn mintgroene rolkoffertje naar een stedentrip in Europa. Ik hou ervan en ben altijd bezig met het plannen van mijn volgende trip! En soms kom je op […]

Read More
camping alla baita

Camping in de Dolomieten – camping Alla Baita 

Tijdens mijn roadtrip door het heerlijke Italië stond de Dolomieten als eerste bestemming op de planning. Voor deze roadtrip wilden wij graag afwisselen tussen kamperen en een appartement om op deze manier op kosten te besparen. Op zoek dus naar een geschikte camping in de Dolomieten wat al met al nog niet zo makkelijk bleek. […]

Read More
hike lago di sorapis

Hiken in de Dolomieten – De beste tips voor Lago di Sorapis  

Voor iedereen die denkt dat je ver moet reizen voor de mooiste hikes, hoge gebergtes en turquoise meren, heb je het mooi mis! Afgelopen augustus bezocht ik namelijk tijdens mijn roadtrip door Italië de prachtige bergen in de Dolomieten. En dat was naast de Ha Giang loop in Vietnam één van de vetste dingen die […]

Read More