Vietnam

100% zeker mijn favoriete land in Azië. Waarom? Vietnam heeft alles! Van prachtige natuur in het noorden bij Ha Giang en Ha Long Bay tot aan heerlijke stranden in Hoi An. Zoek je liever de cultuur op? Bezoek tempels in Hué of leer de geschiedenis van Vietnam kennen in de grote steden Hanoi en Ho Chi Minh waar het bruist van het leven en honderden scooters je toeterend om de oren vliegen.

Ha giang motorloop

Een maand in Vietnam – De ideale route 

Inmiddels heb ik al heel wat landen in Azië mogen afstrepen. Maar als je mij vraagt wat mijn favoriete land in Azië is, zeg ik zonder twijfel direct Vietnam. Van tientallen toeterende scooters die om je oren vliegen in Hanoi tot de mooiste natuur bij Ha Long Bay of in de bergen van Ha Giang. Vietnam is zo’n land dat […]

Read More
Ha Long Bay

Ha Long Bay Hideaway tour, Vietnam

Wat is er nou leuker dan tijdens een backpack trip nieuwe mensen van over de hele wereld ontmoeten? Dat is dus precies wat ik dacht tijdens mijn trip door Vietnam! Na onze adembenemende driedaagse motortrip door de bergen van Ha Giang, kwamen wij weer terug in Hanoi bij het Central backpackers hostel waar wij verbleven. Met plannen om de prachtige […]

Read More
train street Hanoi

Wat te doen in Hanoi, Vietnam

Eindelijk, reizen naar Vietnam is weer mogelijk! En dat betekent dat je hoogstwaarschijnlijk met het vliegtuig aankomt in de stad Hanoi om vervolgens van Noord naar Zuid af te reizen richting Ho Chi Minh. Of andersom natuurlijk 😉. In dit blogartikel vertel ik je graag meer over de miljoenenstad Hanoi, er is namelijk genoeg te doen in Hanoi! En met […]

Read More

Ha Giang Motorloop, Vietnam

Als ik één ding mag kiezen wat ik het gaafste vond aan Vietnam, weet ik dit direct. Zonder twijfel roep ik hier meteen de Ha Giang motorloop! Dit is oprecht het gaafste wat ik tijdens mijn trip naar Azië heb gedaan en hier zou ik zeker een keer voor terug gaan. Drie dagen lang motorrijden door de mooiste natuur en […]

Read More
verlaten waterpark hue

Verlaten waterpark in Hué

Het is alweer even geleden dat ik hier was, maar Vietnam kan ik zeker mijn favoriete land in Azië noemen. Van de hoge bergen in het Noorden tot aan de wereldsteden Hanoi en Ho Chi Minh en kleine vissersdorpjes. Vietnam heeft het allemaal! Ik hou er altijd van om bijzondere plekken te bezoeken en vandaag vertel ik je graag meer […]

Read More
de duckstop

Wat te doen in Phong Nha: De Duckstop

By far de gekste ervaring tijdens mijn trip door Vietnam, maar wel één van de leukste: De Duckstop in Phong Nha. Dit bijzondere uitje in Vietnam vond ik via Instagram. Tijdens mijn hele reis heb ik dit dik aangeraden bij andere backpackers die nog langs Phong Nha zouden komen. Dit is namelijk één van de meest bijzondere momenten tijdens mijn […]

Read More

7x beste Instagram plekken Vietnam

Instagram, mijn persoonlijke fotoboek, ik hou ervan. Zoals veel vrienden van mij weten vind ik het heel erg leuk om foto’s te maken en ben ik altijd op zoek naar gave plekken en verschillende hoeken voor de vetste foto’s. Dit is ook de reden geweest dat ik deze blog ben gestart; om mijn foto’s (+ reisverhalen) te delen met de wereld. Eén van […]

Read More
Hanoi

Visum aanvragen Vietnam + Tips

Ein-de-lijk is het zo ver, de grenzen zijn weer open en jouw langverwachte trip naar Vietnam is eindelijk in zicht. Bij veel landen in Azië is het mogelijk om vrij in te reizen zonder visum. Vietnam is daarentegen één van de weinige landen in Azië waarbij je van tevoren een visum moet aanvragen. Maar één voordeel, sinds 2018 is het […]

Read More
Ha long bay, vietnam
Ha Long Bay
Hoi an, Vietnam
Hoi An
abandoned waterpark, vietnam
Verlaten waterpark, Hué