Cambodja

Het land wat mij positief verbaasde op meerdere manieren. Hier is het toerisme nog niet hard doorgedrongen en dat merk je aan alles. Dat is misschien ook wat Cambodja zo mooi maakt!

De meeste mensen kennen Cambodja misschien van de bekende Angkor Wat tempels in Siem Reap. Met een oppervlakte van 162,6 hectare maakt dit tempelcomplex het grootste religieuze monument ter wereld. Maar Cambodja heeft zoveel meer! Van de mooie natuur bij het Bokor National park in Kampot tot aan de witte stranden bij Koh Rong. Word je al nieuwsgierig? Bekijk hier mijn route door Cambodja in tien dagen!

wat te doen lissabon

Wat te doen in Lissabon: De leukste bezienswaardigheden!

Naast de Algarve was ik verder nog nooit in Portugal geweest en ik vond het tijd om daar eens verandering in te brengen. Zo bezocht ik tijdens het paasweekend de hoofdstad Lissabon. Deze toffe stad ligt aan de oevers van de rivier de Taag en heeft een heerlijke, relaxte sfeer. Perfect […]

Read More
Koh Rong Samloen

Mad Monkey hostel, Koh Rong Samloen 

MAD MONKEY HOSTEL KOH RONG SAMLOEN Mijn eerste kennismaking met Mad Monkey hostel was in de Filipijnen. Helaas was dit hostel toentertijd  bij Nacpan beach volgeboekt en moesten wij op zoek naar een ander verblijf. Inmiddels heeft Mad Monkey maar liefst 11 hostels verdeeld over zes landen, waaronder drie hostels in Cambodja. En […]

Read More

5x UNESCO werelderfgoed waar ik ben geweest 

De mooiste plekken bezoeken en de wereld ontdekken, dát is wat ik het liefste doe! En of het nu met mijn backpack naar een verre bestemming is, of met mijn mintgroene rolkoffertje naar een stedentrip in Europa. Ik hou ervan en ben altijd bezig met het plannen van mijn volgende trip! En […]

Read More
Bokor National park

Bokor National Park in Kampot, Cambodja

Tijdens mijn trip naar Cambodja maakten wij ook een stop in de stad Kampot, een klein plaatsje aan de kust. Deze stad staat bekend om het Bokor National park waar je onder andere ook de Popokvil waterfalls en een gigantisch grote Boeddha kan vinden. En daar vertel ik je graag meer […]

Read More

Wat te doen in Siem Reap

Siem reap, de stad in Cambodja waar veel reizigers speciaal voor naar Cambodja komen. De reden hiervoor zijn de bekende tempels van Angkor Wat! Maar er valt veel meer te beleven in Siem Reap dan alleen dit indrukwekkende tempelcomplex. Bezoek de pub street voor een leuke avond uit, ontdek de stad en struin over de vele markets. […]

Read More
Angkor Wat tempel, Siem Reap, Cambodja
Angkor Wat, Siem Reap
Koh Rong Samloen eiland, tips voor Cambodja
Koh Rong Samloen
Golden Temple Phnom Penh, Tips voor Cambodja
Golden Temple, Phnom Penh