Mad Monkey hostel, Koh Rong Samloen 

Koh Rong Samloen

MAD MONKEY HOSTEL KOH RONG SAMLOEN

Mijn eerste kennismaking met Mad Monkey hostel was in de Filipijnen. Helaas was dit hostel toentertijd  bij Nacpan beach volgeboekt en moesten wij op zoek naar een ander verblijf. Inmiddels heeft Mad Monkey maar liefst 11 hostels verdeeld over zes landen, waaronder drie hostels in Cambodja. En zo besloten wij om tijdens ons bezoek aan de prachtige eilanden in Cambodja te kiezen voor het Mad Monkey hostel Koh Rong Samloen. Het toffe aan dit hostel is namelijk dat je met het hele hostel een eigen privé eiland hebt en dat leek ons zwel wat! 

LEES OOK: In tien dagen door Cambodja – de ideale route

PRIVÉ FEESTEILAND 

Dat Mad Monkey hostels meer feesthostels zijn, ben ik het zeker mee eens. Mocht je op zoek zijn naar gezelligheid, raad ik het je zeker aan om dit hostel op Koh Rong Samloen te bezoeken. Elke avond worden er verschillende spellen en/ of thema-avonden gehouden en een avondje karaoke wordt ook zeker niet uitgesloten.  

Daarnaast worden er firenights gehouden waarbij de staff van het hostel een vuurshow geeft op het strand, ontzettend gaaf! Ook is het elke dag tussen 3 en 6 ‘s middags Happy Hour en wordt er zelfs een pub crawl georganiseerd. Genoeg te beleven dus! 

TIPadVera: Ben je een solo-traveler? Dan raad ik het je zeker aan om dit hostel te bezoeken, aangezien je op een privé eiland zit maak je ontzettend snel vrienden en ook tijdens de excursies heb je sowieso een leuke tijd. 

HET ULTIEME EILANDLEVEN 

Maar ook als je de rust liever opzoekt, kan dit ook zeker bij Mad Monkey hostel Koh Rong Samloen! Aan het strand is het namelijk mogelijk om je wat af te zonderen van de groep, lekker te gaan zonnen met een goed boek of heerlijk te relaxen in de hangmatten die half in het water staan. Voor ieder wat wils! 

LEES OOK: Bokor National park in Kampot

EXCURSIES MAD MONKEY HOSTEL

Eén van de leukste en gezelligste excursies tijdens mijn trip door Azië was met Mad Monkey hostel Koh Rong Samloen. Ik ben sowieso een fan van varen en al helemaal als je rondom van die heerlijke eilanden bent zoals hier in Cambodja! Zo kozen wij ervoor om een dag mee te gaan met de snorkelexcursie die vanuit het hostel werd georganiseerd.  

Tijdens de excursie ga je een dag varen, snorkelen en langs een verlaten hostel/ eiland met de hele groep. En wat ik vooral het meest hilarische en leuke vond van deze excursie: je gaat met een eigen hengeltje (lees plastic rol met visdraad en een haakje) vis vangen. En dat is nog niet alles! Vervolgens worden deze visjes vers bereid op de boot door de staff! Verser dan dit ga je het niet meemaken. 

LEES OOK: Wat te doen in Siem Reap, Cambodja

MOTTO: NO WIFI, MAKE FRIENDS 

Op het eiland is geen internet. Ookal heb je een Cambodjaanse simkaart, deze zal het hoogstwaarschijnlijk niet doen. Heel af en toe kreeg ik ‘s nachts ergens een streepje bereik waarop je je appjes kon ontvangen, maar dat was het dan ook. Ergens super fijn om een paar dagen van de radar te zijn. Maar mocht je graag je reis verder willen plannen of andere praktische dingen willen opzoeken, lukt dit eigenlijk niet dus houd hier rekening mee! Mocht je nou echt een goede reden hebben dat je wifi nodig hebt, kan je dit altijd aangeven bij de staff. 

TIPadVera: Neem voldoende cash geld mee, er is namelijk geen ATM op het eiland en het hostel accepteert alleen contant geld. 

HOE KOM JE BIJ MAD MONKEY HOSTEL KOH RONG SAMLOEN? 

Om bij het Mad Monkey hostel op Koh Rong Samloen te komen, moet je eerst naar het stadje Sihanoukville. Daarbij raad ik je aan om daar niet te lang te verblijven en gelijk door te gaan naar het eiland. In Sihanoukville laat je je afzetten bij de haven (Port Autonomous) waarbij je een speed ferry kan nemen naar Koh Rong Samloen. Bij de haven vind je meerdere bedrijven voor een speed ferry, Mad Monkey raadt er twee aan: GTVC en BuvaSea. 

De ferry brengt je naar de haven van het eiland Koh Rong Samloen waar een privé boot van het hostel op je staat te wachten. Deze boot is te herkennen aan de oranje kleur en piratenvlaggen, dus niet te missen. De vertrektijden zijn (om en nabij) tien uur ‘s ochtends, twaalf uur en vier uur ‘s middags. Uiteindelijk ga je met alle anderen naar het privé eiland en kan het feest beginnen! 

Persoonlijk vond ik het Mad Monkey Hostel in Koh Rong Samloen erg gezellig, er zijn super veel backpackers en op deze manier leer je snel veel nieuwe mensen kennen. Maar ook als je een momentje voor jezelf wilt is het eiland groot genoeg om te relaxen waarbij ik de hangmatten in het water zeker aanraad als ultieme chillplek! 

Mijn trip naar Cambodja was in oktober 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *