Een dag in Verona: Alle highlights op een rijtje 

ponte pietra verona

Verona, met ruim een kwart miljoen inwoners en een rijke geschiedenis is dit een perfecte stad voor een dagje. Lekker rondstruinen door de smalle straatjes, heerlijk eten op één van de vele pleinen en cultuur snuiven! Want daar zit de stad bomvol mee. En het fijne aan deze stad: alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar te vinden! In dit blogartikel vertel ik je graag alle highlights voor een dag in Verona. 

EEN DAG IN VERONA, DE STAD VAN DE LIEFDE

Verona staat ook wel bekend als de stad van de liefde. Dit komt doordat hier vroeger het verhaal van Romeo en Julia zich afspeelde, het liefdesverhaal van William Shakespeare. Inmiddels is het huis van Julia al jaren één van de populairste highlight van Verona. Maar de stad heeft nog veel meer te bieden en behoort zelfs tot de UNESCO werelderfgoed! Nadat wij tijdens onze roadtrip door het noorden van Italië een paar dagen aan het Gardameer hebben gelegen, kon een dag in Verona daarna zeker niet ontbreken.  

LEES OOK: 5x UNESCO werelderfgoed waar ik ben geweest 

BESPAREN MET DE VERONA CARD

Net zoals veel grote steden, is het ook in Verona mogelijk om een Verona Card aan te schaffen en dat raad ik je zeker aan! Met deze kaart betaal je een eenmalig bedrag en kan je vervolgens zo goed als alle highlights in Verona gratis of met korting bezoeken. Daarnaast kan je gratis gebruik maken van alle bussen in de stad. En het mooiste van allemaal, je kunt alle rijen skippen! Alleen om die reden zou ik de kaart al aanschaffen, zeker bij de Arena staat er namelijk altijd een lange rij waarbij je vanaf de middag ook nog eens in de brandende zon staat.  

De Verona Card biedt twee opties: een 24 uurs (€ 20,-) en een 48 uurs (€ 25,-) kaart, hier kan je dus vanzelfsprekend 24 uur of 48 uur gebruik van maken. Dikke aanrader! Het was even zoeken waar je zo’n kaart kon aanschaffen, maar in principe kan je deze bij elk informatiepunt vinden. Hierbij de locatie van de Tourist information office tegenover de Arena. Liever online kopen? Dat kan via deze link!

verona card

#1 ARENA DI VERONA 

De Arena van Verona is één van de best bewaard gebleven amfitheaters van de wereld en vind je bij Piazza Bra. Het leuke hiervan is dat deze nog steeds gebruikt wordt als gigantisch openlucht theater. Hier worden onder andere verschillende opera’s of andere voorstellingen gehouden. Check hier of er een voorstelling is wanneer jij Verona bezoekt! De openingstijden van de Arena zijn van dinsdag tot en met zondag van 9:00 tot 19:00. Maar houd er wel rekening mee dat in de zomerperiode deze eerder kan sluiten in verband met een voorstelling! 

TIPadVera: Schaf je Verona card van tevoren aan, hierbij skip je de enorme rij! Daarnaast kost een los kaartje voor de Arena al € 10,- dus heb je de helft van het bedrag van de Verona card er alweer uitgehaald. 

#2 VERONA KATHEDRAAL 

Mocht je graag een kathedraal willen bezoeken in Verona, raad ik het je zeker aan om deze kathedraal te bezoeken. De kathedraal is vrij groot en erg indrukwekkend met mooie plafondschilderingen. Zeker een aanrader om binnen te kijken en eventueel een kaarsje aan te steken. Een ticket hiervoor kost €4,- of gratis met de Verona Card. 

TIPadVera: Zorg ervoor dat je als vrouw je schouders hebt bedekt, mocht je dit niet hebben krijg je bij binnenkomst een soort kleedje voor om je schouders. 

#3 PIAZZA DELLE ERBE EN PIAZZA DEI SIGNORI 

Uiteraard beschikt Verona ook over gezellige pleinen waar vanalles te doen is, van leuke marktkraampjes tot aan gezellige restaurants waar je heerlijk kunt genieten van lekker Italiaans eten. 

TIPadVera: In de zomer kan het onder de parasols gigantisch heet worden, loop liever een straatje in met schaduw waar je heerlijk kunt genieten van één van de heerlijke Italiaanse gerechten. 

#4 ROMEO EN JULIA’S HUIS 

Ik vertelde al eerder dat Verona bekend staat als de stad van de liefde dankzij het liefdesverhaal van Romeo en Julia. Eigenlijk midden in een winkelstraat is de steeg naar het huis met balkon van Julia te vinden. Het eerste gedeelte, waar ook het bekende beeld van Julia te vinden is, is gratis te bezoeken. Mocht je het huis van Julia van binnen willen bekijken en op het balkon willen staan, kost dit wel entree of bezoek dit gratis met de Verona Card. 

Beneden in de tuin staat een replica van het standbeeld van Julia. Het blijkt dat wanneer je over de rechterborst van het standbeeld wrijft, het geluk aan jouw kant komt te staan. Een erg toeristische plek, maar wel leuk om langs te lopen! 

LEES OOK: Een dag in Monaco: wat te doen!

#5 TORRE DEI LAMBERTI  

Ben je op zoek naar een panoramisch uitzicht over de stad? Beklim dan de Torre dei Lamberti! Deze 84 meter hoge toren vind je in het centrum bij Piazza delle Erbe en is daarbij het hoogste gebouw in Verona. Om bij de top te komen kan je gebruik maken van de lift of sportief 368 treden omhoog lopen. Een ticket hiervoor kost € 8,- en de toren is doordeweeks tussen 10:00 en 18:00 te bezoeken en in het weekend tussen 11:00 en 19:00. Houd er wel rekening mee dat vanaf 45 minuten voor de sluitingstijd de laatste mogelijkheid is om de toren te beklimmen! 

TIPadVera: De klokken van Torre dei Lamberti luiden nog steeds dagelijks elk half uur, dus houd hier rekening mee als je toren bezoekt. 

#6 CASTEL SAN PIETRO 

Wandel over de Ponte Pietra, dé bekende stenen brug in Verona richting Castel San Pietro! Vanaf hier heb je namelijk een prachtig viewpoint over Ponte Pietra en de stad Verona. Om bij het viewpoint te komen is het mogelijk om de trappen te wandelen of gebruik te maken van een soort treintje voor €2,50. Houd er wel rekening mee dat dit in de zomer aanvoelt als de heetste sauna die je je kan bedenken. Om die reden kozen wij ervoor om de terugweg via de trappen te doen, en dit was eigenlijk nog veel beter! 

TIPadVera: Bezoek dit viewpoint tijdens de zonsondergang voor een magisch uitzicht! 

HOEVEEL DAGEN VOOR VERONA

In principe kan je prima alle highlights van Verona in een dag bezoeken. Daarbij raad ik het je zeker aan om een overnachting bij het centrum te boeken zodat je ook ‘s avonds nog een rondje kan wandelen. Zeker tof wanneer de Arena prachtig verlicht is in het donker en er misschien wel een opera afspeelt! 

TIPadVera: Ben je op zoek naar een fijn restaurant? Wij schoven uiteindelijk aan bij Ristorante pizzeria Olivo 1939 en dit was PERFECT! Ontzettend heerlijk gegeten, met uitzicht op de Arena en super aardig personeel. Zeker een aanrader! 

Dit waren al mijn highlights voor een dag in Verona! De stad heeft mij enorm positief verrast en ondanks dat het in de zomer ont-zet-tend heet was, moet je deze stad zeker toevoegen aan jouw trip wanneer je in de buurt bent. Een prachtige stad met veel historie, alles op loopafstand en een fijne sfeer! 

Mijn trip naar Verona was in augustus 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *