Bokor National Park in Kampot, Cambodja

Bokor National park

Tijdens mijn trip naar Cambodja maakten wij ook een stop in de stad Kampot, een klein plaatsje aan de kust. Deze stad staat bekend om het Bokor National park waar je onder andere ook de Popokvil waterfalls en een gigantisch grote Boeddha kan vinden. En daar vertel ik je graag meer over in dit artikel! 

BOKOR NATIONAL PARK 

Het Bokor National Park is één van de grootste en beschermde natuurgebieden in Cambodja. Toen wij in Kampot waren huurden wij een scooter bij ons hostel om vervolgens richting het National park te rijden. De berg is in totaal ongeveer 1000 meter hoog en dit zal je snel merken want in sommige gevallen rij je letterlijk in de wolken! Al met al ben je ongeveer een uur lang aan het rijden met een lange slingerwerg die omhoog loopt. 

TIPadVera:  Zorg ervoor dat je tank helemaal vol is voordat je het Bokor National Park betreedt. In de buurt zijn verschillende tankstations te vinden. 

LEES OOK: Wat te doen in Siem Reap 

Maar door dit enorme natuurgebied rijden is niet het enige wat je hier kan doen, zo zijn er onderweg verschillende dingen te bekijken waaronder een enorm Boeddha beeld. Op de heenweg was deze gewoon goed te zien, maar zodra we op de terugweg weer langs het Boeddha beeld reden, was deze compleet verdwenen in de wolken. Ook een bijzonder beeld en moet je nagaan hoe hoog we wel niet waren. Daarnaast zijn er ook verschillende toffe viewpoints te vinden in het National Park. 

BOEDDHA LOK YEAY MAO 

Wanneer ik zeg een enorm Boeddha beeld, bedoel ik ook echt gigantisch. De Boeddha Lok Yeay Mao is maar liefst 29 meter hoog. Ik weet niet of je dat kleine roze stipje kunt zien links van de Boeddha, maar dat ben ik 😉.  

TIPadVera: Neem voor onderweg een trui en een regenponcho mee en gooi dit lekker makkelijk in de scooter zodat je deze in ieder geval bij je hebt! Omdat je erg hoog in de bergen zit, kan het hier een stuk frisser zijn! Vergeet ook zeker niet om eten en drinken mee te nemen voor onderweg.

LEES OOK: Mad Monkey hostel, Koh Rong Samloen

Popokvil waterfalls

POPOKVIL WATERFALLS 

Het is altijd leuk om wel een soort doel te hebben wanneer je iets gaat bekijken. Voor het Bokor National park is dit bij veel mensen de Popokvil Waterfalls, en ik snap zeker waarom! Wat het leuke aan deze 16 meter hoge waterval is dat je hierbij juist aan de bovenkant van de waterval staat in plaats van onderaan.  

Om hier te komen volg je eigenlijk gewoon de hele lange slingerweg, maar zet ook zeker je navigatie aan op je telefoon. Op een gegeven moment vind je onderweg ook bordjes naar de Popokvil waterfalls. Houd er rekening mee dat er een klein bedrag voor de entree wordt gevraagd.  

Een lekker dagje ontdekken, scooteren en plekken bekijken met als hoogtepunten de Popokvil waterfalls en de 29 meter hoge Boeddha! Het Bokor National park is zeker de moeite waard als je in Kampot bent. Trek hier één dag voor uit en bekijk lekker op je gemak dit mooie natuurgebied. 

LEES OOK: In tien dagen door Cambodja – De ideale route

Ga jij de Bokor National park bezoeken tijdens jouw trip door Cambodja? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *