15x beste reisapps voor de reiziger

beste reisapps

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel handige reisapps om je te helpen tijdens al jouw trips naar de mooiste bestemmingen! Van vertaalapps tot valuta changers of het bijhouden van jouw route. Zelf gebruik ik ook veel verschillende apps op mijn telefoon en kijk ik van tevoren per land waar ik heen ga wat eventueel handig is. In dit artikel zet ik 15x van mijn beste reisapps voor de reiziger op een rijtje! 

BESTE REISAPPS VOOR EEN VERBLIJF 

Laten we starten met apps om een verblijf te boeken. Hiervoor gebruik ik eigenlijk vaak maar drie apps: 

Booking.com 

Er zijn een hoop verzamelsites voor hotels en andere verblijven. Een onmisbare in het rijtje van beste reisapps: Booking.com. Zelf merk ik dat ik toch het meest via Booking.com een verblijf boek. Hier is het heel makkelijk om te filteren op wat je precies zoekt. Zo wilden wij bijvoorbeeld graag een hotel in Parijs met parkeerplaats aangezien we met de auto zouden gaan. Op deze manier werden gelijk alle verblijven er al uit gefilterd die deze mogelijkheid niet hadden. Ook kan je in Booking.com bijvoorbeeld filteren op prijs, of je in het centrum zit, of je een zwembad bij het hotel wilt en noem maar op. 

Ik merk dat ik deze app puur voor gemak heb, je hebt snel mooie hotels gevonden die voldoen aan je eisen en mocht je onverhoopt moeten annuleren, is dat ook vaak weer met één knop gedaan. Zelf heb ik een tijdje in een hotel gewerkt en daarbij waren de prijzen wanneer je rechtstreeks bij het hotel zou boeken wel goedkoper. Dit zou je dus altijd nog kunnen checken, in Nederland vergelijk ik dit nog wel eens. Maar voor hotels in het buitenland, gebruik ik eigenlijk altijd gewoon de app van booking.com. 

Wat ik ook leuk vind aan Booking.com is dat je werkt met bepaalde levels op basis van hoe vaak je iets boekt bij Booking.com. Op deze manier krijg je bij het behalen van bepaalde levels korting op bijvoorbeeld je verblijf, een gratis upgrade van je kamer of gratis ontbijt. Altijd weer mooi meegenomen! 

Booking.com

Hostelworld 

Deze app werkt ongeveer hetzelfde als Booking.com en heb ik vooral gebruikt tijdens mijn trip naar Vietnam, Cambodja en Thailand. Via deze app is het dus mogelijk om een plekje in een hostel te boeken. Meestal lig je hier met meerdere op een kamer, maar bij sommige hostels is het ook mogelijk om een privé kamer te boeken. Op deze manier heb je wel de gezelligheid en aanspraak van een hostel met andere reizigers, maar wel je eigen plek om je terug te trekken en tijd voor jezelf te hebben.  

Via de app kan je je bestemming invullen samen met de datum dat je wil overnachten. Net zoals Booking.com krijg je een overzicht met beschikbare hostels waarna je per hostel kunt zien wat er allemaal beschikbaar is qua voorzieningen en extra informatie. Met een paar klikken heb je vervolgens je verblijf geboekt! 

LEES OOK: Wat te doen in Hanoi, Vietnam 

Airbnb 

Zelf vind ik het altijd heel fijn om tijdens mijn reizen af te wisselen met verblijven. Waar je in een hostel vaak met meerdere op een kamer ligt en veel verblijven bij Booking.com hotels zijn. Is het ook fijn om soms via Airbnb een verblijf te boeken. Dit zijn vaak appartementen of kamers die vrij worden gegeven om te overnachten. Op deze manier kan je ook verblijven boeken waarbij je bijvoorbeeld een keukentje hebt. Op deze manier ben je niet altijd afhankelijk van restaurants maar kan je zelf bijvoorbeeld een eitje bakken voor je ontbijt of een heerlijke avondmaal maken. 

Mij lijkt het bijvoorbeeld heerlijk om een keer in bijvoorbeeld Bali een villa met zwembad te boeken. Zeker als je met een mannetje of 6 bent, kost het bij wijze van spreken niks en leef je gewoon eventjes als koning! 

BESTE REISAPPS VOOR VERVOER 

Tijdens het reizen is het soms super handig om een taxi te boeken om je naar een bepaalde plek te brengen. Dit zijn mijn favorieten: 

Uber 

De meest bekende app voor vervoer en ideaal voor als je een taxi zoekt! Deze app werkt in de meeste landen in Europa en in Amerika. Je koppelt gemakkelijk je creditcard aan de app of zet een tegoed op je account. Je kunt je eindbestemming invullen en vervolgens zie je gelijk of er beschikbare ubers zijn in de buurt die je kunnen brengen naar je eindbestemming. Daarnaast zie je gelijk wat het gaat kosten, super handig!

TIPadVera: Sommige landen hebben hun eigen soort van Uber. Check dit dus van tevoren en zorg ervoor dat je de app alvast op je telefoon hebt staan. Malta maakt bijvoorbeeld gebruik van de app Bolt, hetzelfde principe als Uber! 

Grab 

Deze app is ook hetzelfde als Uber, maar wordt gebruikt in Azië. Mocht je een tripje plannen naar Azië, zorg er dan voor dat je van tevoren de app hebt gedownload. Op deze manier kan je bijvoorbeeld vanaf het vliegtuig meteen een taxi via Grab bestellen! Wij merkten dat dit veel goedkoper was dan één van de vele taxi’s die bij het vliegveld staan te wachten. Ook staan daar enorme rijen, en via Grab skip je deze meteen, super handig! 

TIPadVera: Houd er rekening mee dat er in landen zoals Thailand en Hong Kong (en waarschijnlijk veel meer landen) nog tol wordt gerekend voor snelwegen. Deze bedragen komen bovenop je prijs via Grab. Zorg er dus voor dat je genoeg geld hebt gepind. 

BESTE PERSOONLIJKE REISAPPS 

Deze apps zijn niet per se noodzakelijk, maar wel leuk om te gebruiken: 

Duo lingo 

Wil jij graag jouw talenknobbel uitbreiden? Want hoe handig is het als je ergens op de wereld bent en je de basis kent van die taal? Zeker als je verder veel onderweg bent in (nacht)bussen heb je extra tijd om op te vullen. Duo Lingo zorgt er op een speelse wijze voor dat je de taal leert. Maar zorg er wel voor dat je hier dagelijks mee bezig bent, anders wordt de app teleurgesteld in je😉. 

Polarsteps

Polarsteps 

Mijn persoonlijke favoriet en zeker in het rijtje van beste reisapps hoort. Deze app houdt namelijk je volledige reis bij waarbij je bepaalde punten kunt pinnen waarbij je een tekst kunt schrijven met foto’s of video’s. Mensen die je volgen, krijgen vervolgens een melding op hun telefoon zodra je een nieuwe pin hebt geplaatst. 

Tijdens mijn verre trip naar Vietnam, Cambodja en Thailand heb ik per plaats een update geschreven waarbij vrienden en familie gelijk alles konden lezen wat ik meemaakte. Op deze manier hoef je niet telkens hetzelfde verhaal te typen via whatsapp en het is ook nog eens super leuk om later terug te lezen! Hiernaast zie je hoe dit er uiteindelijk uit komt te zien: 

Been 

Via deze app kan je alle landen invullen waar je ooit bent geweest. Op deze manier kan je bijvoorbeeld per continent bekijken hoeveel procent je hebt bezocht. Ik heb bijvoorbeeld 14% van Azië bezocht! 

BESTE REISAPPS OM VLUCHTEN TE BOEKEN 

Uiteraard hebben alle vliegtuigmaatschappijen een eigen app, hierbij gebruik ik één app om deze allemaal makkelijk te kunnen vergelijken: 

Skyscanner 

Een gouden oude! Deze app gebruik ik eigenlijk altijd alleen om te kijken welke vluchtmaatschappijen er vliegen op de data dat ik graag een trip zou willen maken. Vervolgens boek ik nooit via Skyscanner, ik merk toch dat dit vaak maar vage websites vind. Zodra ik zie dat er bijvoorbeeld een vlucht gaat met KLM of Transavia, ga ik liever naar de officiële websites en boek ik rechtstreeks. Verder is Skyscanner dus wel heel handig om je op weg te helpen in de juiste richting! 

FOTOGRAFIE APPS

Tijdens je reizen wil je natuurlijk de mooiste momenten vastleggen, dit zijn mijn favoriete fotografie reisapps: 

Instagram 

Mijn favoriete app, ik vind het super leuk om mijn foto’s en verhalen te delen met de wereld. Eigenlijk is instagram een beetje mijn digitale fotoboek! Volg jij mijn instagram account Tripadvera al? 

Lightroom 

Deze gratis app is super handig om je foto’s te bewerken. Ook is het mogelijk om bepaalde presets in te laden waarbij je met een druk op de knop alle foto’s in dezelfde instellingen kunt bewerken. Zelf gebruik ik de app dagelijks, het geeft je foto’s toch net dat extraatje! 

LEES OOK: Reisfotografie, systeemcamera of spiegelreflexcamera?

BESTE REISAPPS VOOR ROUTES 

Google maps 

Een erg voor de hand liggende app, maar zeker niet onnodig om op je telefoon te hebben. Op deze manier zie je gelijk hoe ver het bijvoorbeeld is om te wandelen naar de bestemming. Of dat het misschien toch handiger is om een taxi te boeken. 

Maps.me 

Deze app is eigenlijk hetzelfde als Google Maps, alleen het handige aan Maps.me is dat je offline kaarten kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld zodra je nog internet of wifi hebt de kaart van een bepaald land downloaden en vervolgens offline gebruiken. Ook geeft deze app soms hele kleine weggetjes weer die Google maps niet laat zien. 

TIPadVera: Zorg ervoor dat je in landen zoals bijvoorbeeld Azië van tevoren de map hebt gedownload. Kan altijd handig zijn! Zeker als je nog geen simkaart voor dat land hebt gekocht. 

HANDIGE REISAPPS 

Valuta changer 

Hier zijn ontelbare apps voor, dus wat dat betreft maakt het niet echt uit welke app je hiervoor gebruikt op je telefoon. Maar het is wel ontzettend handig om de valuta om te kunnen rekenen. Op deze manier zie je meteen in één oogopslag wat iets bijvoorbeeld in Euro’s kost. 

Google translate 

Zeker handig voor landen waar er nog niet goed Engels wordt gesproken. Tijdens de Ha Giang Motorloop in Vietnam was het soms best moeilijk om te communiceren met de locals. Op deze manier kan je je eigen tekst in het Nederlands typen en deze vervolgens in het Vietnamees vertalen. Scheelt je een hoop tijd! 

LEES OOK: De leukste cadeautips voor de reiziger 

Dit waren mijn 15 beste reisapps voor de reiziger, deze apps heb ik allemaal standaard op mijn telefoon staan en gebruik ik regelmatig! Welke app gebruik jij altijd voor op reis? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *