Dubai Mall: wat te doen!

Dubai Mall

Dubai: groot, groter, grootst. Met ontelbare wolkenkrabbers omringd door alleen maar zand en het hoogste gebouw van de wereld is Dubai de laatste jaren uitgegroeid tot een luxe wereldstad. En bij een wereldstad, hoort ook een groot winkelcentrum: de Dubai Mall. Met onder andere honderden winkels, een aquarium en zelfs een skihal is de Dubai Mall het grootste winkelcentrum van de wereld. Hier vertel ik je graag meer over! 

#1 GA SHOPPEN IN HET WINKELCENTRUM VAN DE DUBAI MALL

In dit gigantische winkelcentrum kan je letterlijk rondjes blijven lopen! En dat is ook precies wat ik heb gedaan tijdens mijn trip. Je raakt niet uitgekeken met maar liefst 1200 winkels verdeeld over vier verdiepingen. Je kan het zo gek niet bedenken en de Dubai Mall heeft het! Van kleding, speelgoed, elektronica tot sieraden, noem maar op. Van de duurste merken zoals Dior, Versace en Dolce en Gabbana tot aan sportmerken zoals Nike en Adidas. Mocht je ergens naar op zoek zijn, kan je het hier zeker vinden! 

#2 BEZOEK THE WATERFALL 

In de mall is ook het kunstwerk ‘The Waterfall’ te vinden. Dit kunstwerk is 24 meter hoog waarbij twee cilindervormige wanden elkaar kruisen en een waterval op is aangebracht. Op deze waterval zie je naar beneden duikende mensen van fiberglas. Tof om gezien te hebben! 

#3 EET WAT LEKKERS BIJ EEN VAN DE VELE RESTAURANTS VAN DE DUBAI MALL

Ben je klaar met shoppen (of rondjes lopen)? Plof dan neer bij één van de tientallen restaurants. Er is zelfs een foodcourt in de Dubai Mall, waarbij verschillende restaurantketens verzameld zijn op één plek. Zo zijn hier verschillende fastfood restaurants te vinden, maar mocht je íets meer culinair willen eten, zijn hier ook Mexicaanse, Japanse en Italiaanse restaurants te vinden voor een lekker diner. 

TIPadVera: Neem plaats bij één van de restaurants buiten of op de eerste of tweede verdieping aan de kant van de Dubai Fonteinen waar je direct uitzicht hebt op de fonteinenshow! Wees wel voorbereid op grote drukte door zowel de lokale bewoners, als toeristen. Ik raad het je daarom aan om van tevoren te reserveren. 

#4 BEZOEK DE ONDERWATERWERELD BIJ HET DUBAI AQUARIUM 

Ondanks dat het Dubai Aquarium zich in de Dubai Mall bevindt, is dit ook nog eens het grootste aquarium van de wereld. In dit intens grote aquarium van 10 miljoen liter water zwemmen maar liefst 33.000 zeedieren waaronder 400 haaien en roggen. In de Dubai Mall is het mogelijk om een deel van de grote watertank ‘gratis’ te zien. Mocht je het hele Dubai Aquarium en de ‘underwater zoo’ willen zien, kan je hier tickets kopen!   

#5 GA SKIËN BIJ SKI DUBAI

Zelf vind ik het een bizarre gedachte dat midden in de woestijn, met temperaturen die tot wel 40 graden kunnen oplopen, je ook kunt skiën. De Dubai Mall heeft namelijk een indoor skihal, waar het hele jaar door –1 tot 2 graden is. Mocht je zelf niet willen skiën, kan je wel vanuit de Mall door het glas kijken naar de enorme pistes. Met maar liefst vijf pistes, een stoeltjeslift en een funpark is dit ook de grootste indoor skipiste van de wereld! 

Naast deze gave bezienswaardigheden is er nog een Indoor ijsbaan, bioscoop en indoor pretpark te vinden in de Dubai Mall. Dus je hoeft je hier niet te vervelen! 

#6 GA DE HOOGTE IN BIJ DE BURJ KHALIFA 

Direct naast de Dubai Mall is ook het hoogste gebouw van de wereld te vinden: de Burj Khalifa. Deze gigantische wolkenkrabber is maar liefst 828 meter hoog. Het was zonder gein nog een kunst om het hele gebouw op de foto te krijgen! Doordat het gebouw zo intens hoog is, kan het puntje van de toren bij een sterke wind zo’n 1,5 meter heen en weer bewegen.. Naast vooral kantoorruimtes, bestaat de Burj Khalifa ook uit 900 appartementen die allemaal een prijs hebben van minimaal een miljoen euro. En alsof dat nog niet genoeg is, zit er een hotel, meerdere restaurants, zwembaden, een moskee, een nachtclub en twee observatieplatformen. Bizar, als je het mij vraagt! Het is mogelijk om de observatieplatformen te bezoeken op 452 meter hoogte, tickets gaan vanaf 36 euro.  

#7 BEKIJK DE FONTEINENSHOW BIJ DE DUBAI FOUNTAIN 

Deze fonteinenshow is wederom de grootste fonteinenshow van de wereld. Dagelijks is er in de avond elk halfuur een fonteinenshow te zien van 18:00 tot 23:00. Het leuke hieraan is dat er verschillende shows te zien zijn met telkens een ander nummer. Verder is de toegang voor de fonteinenshows gratis. De fontein is maar liefst 275 meter breed met 6000 lichtjes en het water schiet 150 meter de lucht in! Zeker een aanrader om minstens twee fonteinenshows te bekijken! 

TIPadVera: Ga bij de Dubai mall naar de Apple store, vanaf hier kan je namelijk door de winkel naar buiten op het balkon zodat je vanaf dit punt de fonteinenshow kunt bekijken! 

Al met al, is een bezoek naar de Dubai Mall al een trip op zich. Je kunt je je niet voorstellen hoe groot dit is en je zeker een dagje (of meerdere) vermaken!  

GA JIJ DE DUBAI MALL BEZOEKEN? 

Mijn trip naar Dubai was in september 2019 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *