ENCI-groeve in Maastricht

ENCI groeve Maastricht

Het is alweer een tijdje geleden dat ik op deze bijzondere plek was: De ENCI-Groeve in Maastricht. Ik ben wat stiller geweest op mijn blog, maar ik ben terug met een nieuwe blogpost! En wat voor één, want kunnen we het even hebben over deze verborgen parel in ons eigen kikkerlandje? Yes please!

Hieronder vertel ik je waarom jij deze plek in Maastricht binnenkort nog moet bezoeken!

De ENCI-.. wat?

Ik kwam op deze plek door, je raadt het misschien al wel weer want hoe kan het ook anders, Instagram. Toen ik las dat dit in Nederland was, zette ik deze plek direct op mijn lijstje, want hoe gaaf is deze groeve? Tussen mijn switch van banen had ik nog een aantal vakantiedagen op te maken, een perfecte reden om in de auto te stappen vanuit Tilburg naar het mooie Limburg, roadtrip!

ENCI groeve
ENCI groeve Maastricht
ENCI groeve

De ENCI-groeve in Maastricht is een kalksteengroeve en ligt aan de Maaszijde van de Sint-Pietersburg. Je komt bij dit unieke natuurgebied door te navigeren naar de Sint-Pietersberg in Maastricht, hier is het mogelijk om je auto te parkeren om vervolgens zo’n 20 minuutjes te lopen naar het uitzichtplatform wat net een soort skywalk lijkt. De groeve is een natuurgebied waar in 2017 een wandelpad is gemaakt voor wandelaars en natuurliefhebbers. Veel vogelspotters zijn hier te vinden! Toen wij langs liepen hebben wij door middel van een telescoop een Oehoe tussen de bergen gezien. Heel bijzonder bleek volgens de vogelspotters! Volgens mij geloofden zij mij niet toen ik vertelde dat er ook een tijdje zo’n Oehoe in de schuur van mijn opa en oma op de boerderij heeft gewoond, maar dat is een ander verhaal ;).

LEES OOK: Verborgen parel, het Zakrzówek meer in Krakau

MAASTRICHT OF JORDANIË?

ENCI groeve Maastricht

Wanneer je de grote trappen naar beneden loopt richting de groeve, loop je door een oud gangenstelsel van kalksteen en dit vond ik nou echt een toffe plek. Zelf krijg ik hier dus echt Jordanië vibes van, zo bijzonder dat dat hier in ons Limburg te vinden is! Hier moesten wij natuurlijk wel even een fotoshoot houden, sorry not sorry!

Van september tot april is de groeve gratis te bezoeken tussen 9 uur ’s ochtends en 5 uur ’s avonds. Tijdens de overige zomermaanden is dit van 8 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds. Het is hier ook mogelijk om bij de Bistro of Châlet te genieten van een kopje koffie. Verder is het lekker rustgevend om hier een rondje te lopen, of wat dacht je van een picknick met lekker hapjes zo met het uitzicht op het water. Zelf deed mij deze plek erg denken aan de verborgen Lagune op een halfuur van de stad Krakau vandaan. Hier volgt later nog een keer een post over.

OOK LEUK OM TE DOEN IN MAASTRICHT

Combineer je trip naar de ENCI-Groeve met het centrum van Maastricht. Vanuit de groeve is het namelijk nog maar zo’n tien minuten met de auto naar het centrum, wandel hier lekker rond of plof neer op één van de vele terrassen. Sowieso wil ik graag nog een keertje richting Maastricht, dit lijkt mij een heerlijk, gezellige stad zo rond kerst met de bekende kerstmarkt. Misschien de komende winter.. Ik kijk er in ieder geval al naar uit!

LEES OOK: 10x leukste food hotspots in Maastricht

Met wie ga jij binnenkort een roadtrip plannen naar de ENCI-groeve in Maastricht?

2 thoughts on “ENCI-groeve in Maastricht

  1. Het centrum van Maastricht lijkt mij niet direct de meest uitnodigende plaatst om naartoe te rijden, laat staan te bezoeken, na hetgeen vele inwoners hebben moeten beleven tijdens de overstromingen j.l.. De groeve spreekt ons dan wel weer aan, en mocht de rode gloed boven Nederland aan Covid9 verdwenen zijn tegen de periode dat wij richting Gemmenich op verlof gaan, wel dan kan dat er dik inzitten.

    In ieder geval mag ik wel zeggen dat je log en reisverslag me heeft vermaakt, zeker dankzij jullie stralende lach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *