Boottrip Comino en Gozo eiland, Malta 

wat te doen in Malta

Ik heb denk ik nog nooit zo lang gewacht met het boeken van een vakantie als de afgelopen zomer. De plannen zijn ook meerdere malen gewijzigd, van Italië naar Spanje of toch Griekenland. Totdat ik op Instagram filmpjes en foto’s voorbij zag komen van een boottrip naar Comino en Gozo eiland met de Blue Lagoon in Malta en wauw.. Dat ziet er ook wel heel tof uit en hoor ik eigenlijk vrijwel nooit iemand over, en dat is juist wat mij dan erg aanspreekt! 

Maandag geboekt en vrijdag vertrokken en in drie uurtjes vliegen stonden we van Amsterdam in Malta, ideaal toch! Normaal gesproken struin ik wekenlang het internet af op zoek naar blogs met leuke bezienswaardigheden en dingen om te doen zoek ik op locaties op Instagram voor verborgen pareltjes. Deze trip ging ik er helemaal blanco in, ook wel eens lekker! Al mistte ik wel de voorpret, waar ik altijd zo van geniet.  

Valetta
Valletta
Gozo eiland
Gozo eiland
Gozo eiland

Deze foto’s zijn genomen met mijn compact camera van Sony, perfect om mee te nemen op reis!

DE BOOTTRIP NAAR GOZO EN COMINO EILAND

Maar genoeg hierover, laten we het hebben over de welbekende boottrip naar Comino en Gozo eiland die vanaf elk stadje in Malta ongeveer wel wordt aangeboden. Al hadden wij veel geluk. Wij zaten namelijk met ons eerste hotel in het stadje Sliema, wat recht tegenover aan de andere kant van het water ligt van de ‘hoofdstad’ Valletta. Ook ons hotel lag vlakbij het haventje waar alle boten lagen voor de boottrips. Ideaal want dit betekende dat wij lopend naar de boot konden om op te stappen. Wanneer je in andere steden in Malta verblijft is de kans groot dat je eerst met een bus richting bijvoorbeeld Sliema of Valletta moet om vervolgens op de boot te gaan. Check dit dus goed van tevoren, dit scheelt je namelijk een hoop tijd. 

Wij kozen ervoor om een boottrip te pakken via ons hotel, dit kostte € 50,00 per persoon inclusief onbeperkt drinken en een lunch + hapjes. Ik weet niet zeker of ik dit de € 50,00 helemaal waard vond, maar elke boot heeft zijn eigen prijs. En aan de andere kant kozen wij een keer voor makkelijk en hoefden we ons zo niet druk te maken over koud drinken en het eten. Vooral het koude drinken was zeker nodig want potverdorie, Malta is, zoals wij het zouden zeggen thuis, erg wèrem. Elke dag een strakblauwe lucht met temperaturen tussen de 34 en 38 graden. En begrijp mij niet verkeerd, zeker met het Nederlandse weer hier soms, klaag ik niet snel over het goede weer. Maar boven de 35 graden, wordt het toch wel pittig warm. En ook op de boot, waar helaas niet veel schaduw was.  

‘s Ochtends om 9 uur richting de boot, want deze vertrok om half 10 en hoppa daar gingen we richting Comino en Gozo eiland. Na een lange eerste boottocht van zeker 1,5 uur, komen we eerst aan bij Comino eiland, het kleinste eiland van de drie eilanden van Malta. Daar kunnen we eindelijk voor de eerste keer het water in, en dat was nodig! Even afkoelen in het strak heldere blauwe water. Comino is overigens het eiland waar welgeteld één hotel ligt en verder autoloos en onbewoond is! Van tevoren hadden wij nog snorkels op de kop weten te tikken en daar hebben we hendig gebruik van gemaakt. Na een prima lunch varen we met de boot verder naar Gozo eiland, mijn favoriet. 

LEES OOK: Wat te doen in Malta + tips

Gozo eiland
Gozo eiland
Gozo Eiland

ONTDEK DE GROTTEN BIJ GOZO EILAND EN DE BLUE LAGOON

Voor mijn gevoel was het prachtige, heldere, blauwe water alleen te vinden op plekken zoals de Malediven of Hawaii, maar hallo! Malta heeft het hoor met de Blue Lagoon! Ook hier hebben we de tijd om lekker een eigen plan te trekken voor twee uurtjes rondom Gozo eiland. Ook wordt er een extra boottripje voor € 20,00 extra aangeboden om de grotten bij Gozo te bekijken, en nu we hier toch zijn willen wij hier natuurlijk wel gebruik van maken. Met een soort speedboot die over de golven raast, vliegen wij zowat richting de grotten. Waar ik eigenlijk dacht dat eigenlijk door de grotten heen gingen varen, was het meer d’r in en weer d’r uit. Maar al met al, heel tof wel om te zien en potverdorie het water is ZO ontzettend blauw en helder. En daar kan ik zo van genieten.  

Terug bij het eiland zelf, springen we uiteraard weer even het water in. Het is ook mogelijk om echt het eiland op te gaan en te verkennen, maar met deze hitte wilden wij vooral alleen maar zwemmen en snorkelen. Na wat gave foto’s te hebben gemaakt en vooral te hebben gezwommen, is het weer tijd om het hele stuk naar Sliema terug te varen. Een heerlijke dag! 

Ondanks dat ik de boottrip naar Comino en Gozo eiland niet had willen missen, moet ik wel zeggen dat één zo’n dag wel genoeg is. Maar de reden hiervoor is de zon. Onze boot had weinig tot geen schaduw en zeker op het water met een graadje of 36, is het echt levend verbranden hoe vaak je jezelf ook insmeert.  

TIPadVera: Aangezien er tientallen boten liggen die eenzelfde boottrip naar Gozo en Comino eiland aanbieden, kies voor een boot of catamaran met genoeg schaduwplekken. De boot stopt toch meerdere malen waar je heerlijk van het weer en de zon kan genieten! 

Al met al zeker een uitje wat je niet mag missen tijdens jouw trip naar Malta. Want heb je ooit zulk helder water gezien als hier? En dat in Europa op maar drie uurtjes vliegen vanuit Nederland! Nog op zoek naar andere leuke dingen om te doen in Malta? Binnenkort komt er nog een artikel online met meerdere hotspots in Malta. Of bekijk anders eens wat verschillende reisboeken voor meer leuke tips!

TIPadVera: Bedenk wanneer je in Malta bent welke dag je graag de boottour zou willen doen en maak alvast een reservering. Wees er op tijd bij met boeken van deze boottrip, want elke dag zitten de boten ram en ram vol in het hoogseizoen!

Grotten bij Gozo
Grotten bij Gozo
Als je goed kijkt, lijkt deze gesteente op een olifant!

Ben jij al wel eens in Malta geweest?

Mijn trip naar Malta was in augustus 2021. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *