Citytrip Parijs: 10 hotspots in Parijs die je niet mag missen! 

Deze stad kan ik zonder twijfel tot één van mijn favoriete steden in Europa noemen: Parijs! Ik zou oprecht elk jaar opnieuw hiernaartoe kunnen en willen! Nu ik twee keer in deze wereldstad ben geweest en alle bekende hotspots in Parijs heb bezocht, lijkt het mij dus heerlijk om nog een keer te gaan en meer te genieten van het stadsleven, leuke terrasjes af te gaan en rond te slenteren.

Heb jij een citytrip op de planning staan en ben je op zoek naar wat er allemaal te doen is in deze wereldstad? Ik zet alle hotspots in Parijs voor je op een rijtje! 

#1 EIFFELTOREN 

Hét symbool voor Parijs dat vanaf ontzettend veel plekken in de stad te bewonderen is, ik heb het uiteraard over de Eiffeltoren. Tot aan het uiterste puntje is dit monument maar liefst 317 meter hoog, gigantisch dus! Als bezoeker kan je op drie verschillende plekken de Eiffeltoren beklimmen: de first floor, second floor en de top. Houd er wel rekening mee dat je van tevoren reserveert, elke dag is het bij de Eiffeltoren stervensdruk en dit kan je enige tijd besparen! 

TIPadVera: Ben je jonger dan 26 jaar en heb je een Europees paspoort of ID kaart? Dan krijg je korting op je bezoek aan de Eiffeltoren! 

Naast dat het heel gaaf is om de Eiffeltoren te beklimmen en op deze manier een prachtig 360 graden uitzicht te hebben over de stad, is het ook heel erg leuk om op verschillende plekken de Eiffeltoren te bewonderen. 

Dichtstbijzijnde metrostation: Bir-Hakeim (650 m)

#2 LOUVRE 

Iedereen kent het wel: het Louvre Museum. Dit museum is niet alleen binnen, maar ook buiten prachtig en daarom zeker één van mijn favoriete hotspots in Parijs! Het museum staat bekend om de Mona Lisa die je hier onder andere kan bekijken en is zelfs één van de grootste musea in de wereld! Nog een reden om daar in ieder geval een keer geweest te zijn toch? 

TIPadVera: Het is natuurlijk super om buiten op de pleinen te lopen bij het Louvre en uiteindelijk via de pyramide het Louvre te betreden. Alleen is de rij in de meeste gevallen ontzettend lang. Neem in dit geval de ondergrondse ingang! Pak de metrohalte Palais Royal (Musée du Louvre) en volg ondergronds de bordjes naar het Louvre. Wij konden om half 10 ‘s ochtends direct door lopen zonder rij! 

Wil je het Louvre gratis bezoeken? Elke eerste zondag van de maand in het laagseizoen (oktober-maart) is het Louvre gratis voor bezoekers! En ook hier hebben Europese jongeren weer geluk en is de entree gratis bij het laten zien van je ID. 

LEES OOK: Parijs on a budget 

Op het plein vind je ook een restaurant, genaamd Café Marly, je betaalt uiteraard ook voor de plek dus het kan een tikkeltje duurder zijn. Maar zeker de moeite waard. Wij genoten hier ‘s ochtends van een typisch Frans ontbijtje in de zon met uitzicht op het Louvre, heerlijk! Wij hadden geluk en konden zonder reservering daar plaatsnemen, maar wil je zeker zijn van een plekje raad ik het je aan om van tevoren te reserveren. 

Dichtstbijzijnde metrostation: Palais Royal (16 m) en Louvre – Rivoli (140 m) 

#3 ARC DE TRIOMPHE 

Dit prachtige gebouw behoort zeker tot de hotspots in Parijs en staat midden op de rotonde waar maar liefst 12 lanen bij elkaar komen. Je kunt je dus wel bedenken dat dit één grote chaos aan auto’s kan zijn. De meeste toeristen maken foto’s vanaf de stoep voor de Arc de Triomphe, maar wist je dat je ook op de rotonde kunt rondlopen en deze zelfs kunt beklimmen? Tijdens mijn eerste bezoek aan Parijs wist ik dit niet, dus zodra mijn tweede trip gepland stond kwam de Arc de Triomphe beklimmen meteen op mijn lijstje! Vanuit hier heb je weer een prachtig uitzicht over de stad!

TIPadVera: Ook voor de Arc de Triomphe krijg je gratis toegang als je jonger bent dan 25 en je dit kunt aantonen met je id kaart (mits je uit Europa komt). 

Dichtstbijzijnde metrostation: Charles de Gaulle (94 m)

#4 CHAMPS ELYSEES 

Vanaf de Arc de Triomphe heb je al een mooi uitzicht over deze bekende winkelstraat, ik heb het uiteraard over de Champs Elysees. Hier vind je de grootste merken en leuke restaurants. Houd er wel rekening mee dat het hier een stukje duurder is om op het terras te zitten dan op een andere plek in Parijs. Leuk om doorheen te lopen en als je tijd hebt zeker te winkelen! 

Dichtstbijzijnde metrostation: Champs-Élysées – Clemenceau  

#5 SACRÉ-COEUR 

De Sacré-Coeur, een prachtig Basiliek dat boven op een berg staat in de wijk Montmartre wat ook wel de schilders- of kunstenaarswijk wordt genoemd. Bereid je hier voor op flinke hoogteverschillen, om bij de Basiliek te komen moet je namelijk ook 222 trappen beklimmen! De Basiliek kan je zowel van binnen bezoeken, hier merk je meteen dat het ook binnen gigantisch groot is. En wist je dat je de Sacré-Coeur zelfs kunt beklimmen? Loop via het paadje links van de Basiliek en nog eens een extra 292 traptreden naar de bovenste koepel, prachtig uitzicht gegarandeerd! 

LEES OOK: Basiliek de Sacré-Coeur in Parijs 

TIPadVera: De wijk Montmartre is sowieso mijn favoriete wijk van Parijs en heerlijk om doorheen te struinen. Ga bijvoorbeeld aan het begin van de dag naar deze wijk en ontbijt hier bij één van de gezellige restaurants zodat je daarna de Sacré-Coeur kunt bezoeken! 

Dichtstbijzijnde metrostation: Anvers (500 m) en Abbesses (550 m)  

#6 LE MUR DES JE T’AIME 

Voor alle tortelduifjes onder ons, in de wijk Montmartre is ook nog een andere bezienswaardigheid te vinden, namelijk le mur des je t’aime oftewel de Liefdesmuur! Dit is een grote blauwe muur waar maar liefst 311 keer in 250 talen ‘ik hou van jou staat’. In het Nederlands staat hier ‘Ek het jou lief’! Verder niet een super bijzondere plek, maar leuk om even langs te wandelen als je toch naar de metrohalte wandelt! 

Dichtstbijzijnde metrostation: Abbesses (76 m) 

#7 ROOFTOPBAR GALERIES LAFAYETTE 

Een lijst met hotspots in Parijs is niet compleet zonder een rooftopbar! Deze rooftopbar kan je vinden op het dak van Galeries Lafayette. Dit prachtige warenhuis kan je vinden in het 9e arrondissement. Wanneer je deze binnenkomt keek ik ten eerste al mijn ogen uit over alle gave merken en kleding waarbij het plafond van Galeries Lafayette super mooi is. Wil je een uurtje rondstruinen, ben je hier zeker aan het juiste adres.  

Maar wat ik zeker zou aanraden is om de roltrappen te nemen naar het dakterras. Deze is gratis te bezoeken en geeft je weer een ander prachtig uitzicht over Parijs. Ook is het hier mogelijk om heerlijke cocktails of andere dranken te drinken bij de rooftopbar waarbij je zowel uitzicht hebt over de Eiffeltoren als de Sacre-Coeur. 

Dichtstbijzijnde metrostation: Opéra (350 m) en Trinité (450 m) 

#8 RUE CRÉMIEUX 

Deze kleurrijke straat in Parijs kan je vinden in het 12e arrondissement. Waar je in Parijs juist alleen maar dezelfde type gebouwen ziet in de crème kleur, is Rue Cremieux even precies het tegenovergestelde. Bij deze straat zie je namelijk alleen maar gekleurde gevels in de meest vrolijke kleuren! Voor alle Instagrammers onder ons, maak een stop bij Rue Crémieux voor wat mooie plaatjes! 

Dichtstbijzijnde metrostation: Quai de La Rapée (450 m) 

#9 KASTEEL VAN VERSAILLES 

Het kasteel van Versailles ligt iets buiten het centrum van Parijs. Je kunt hier onder andere komen met het openbaar vervoer of zelf met de auto. Dit gigantische kasteel is één van de grootste kastelen van de wereld en behoort zeker tot de hotspots in Parijs!  

TIPadVera: Reserveer van tevoren een tijdslot! Wanneer je aankomt bij Versailles staat er hoogstwaarschijnlijk een enorme rij, maar zodra je een tijdslot heb gereserveerd mag je via een andere rij direct naar binnen! Ook al ben je al bij Versailles, reserveer nog even snel een tijdslot en pak de korte rij, scheelt je enorm veel tijd! 

Ook de tuinen zijn gigantisch waarbij het zelfs mogelijk is om een golfkarretje (ja echt!) te huren om op deze manier door de tuinen van Versailles te crossen en te bekijken. Houd er rekening mee dat je 25 jaar moet zijn om er een te kunnen huren. De kosten hiervoor zijn € 38,-. 

#10 DISNEYLAND 

Disneyland Parijs, een magische plek waar ik geen genoeg van kan krijgen! En we zeggen wel Parijs, maar eigenlijk ligt dit grote attractiepark een uur rijden (met de auto) buiten Parijs. Daarbij gaan er wel meerdere keren op de dag treinen vanuit Parijs naar Disneyland, dus dit is zeker goed te combineren! 

TIPadVera: Sinds 18 maart 2022 gaan er zelfs treinen van de Thalys die rechtstreeks vanuit Nederland naar Disneyland rijden. Hoe handig?! 

In 2022 bestaat Disneyland Parijs maar liefst 30 jaar. Ik schreef een uitgebreid artikel over de 30e verjaardag van Disneyland waarbij ik handige tips deel. Mocht je tijd hebben om Parijs in combinatie met Disneyland te doen, DOEN! Hier zal je zeker geen spijt van krijgen. 

LEES OOK: 30e verjaardag Disneyland Parijs + tips 

Welke hotspots in Parijs ga jij allemaal bezoeken?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *