30e verjaardag Disneyland Parijs + tips

30e verjaardag Disneyland Parijs

Disneyland Parijs, één woord: Geweldig! Wie wil zich nou niet voor een dag weer helemaal kind voelen, Disney prinsessen zien en de leukste attracties afgaan? In Disneyland klopt ook gewoon alles, van de toffe attracties, tot de meest geweldige parades en restaurants en winkeltjes. Overal is aan gedacht om jou de meest geweldige tijd te geven. Tijdens mijn trip naar Parijs was er ruimte voor maar liefst twee dagen Disneyland en ik raad het je ook zeker aan om (minstens) twee dagen te gaan! Toevallig was ik hier tijdens de eerste dag van de 30e verjaardag van Disneyland Parijs en hier vertel ik je graag meer over! 

Eigenlijk stond deze trip al rond kerst 2021 gepland, maar doordat ik nog geen boosterprik had kon ik hier helaas toen nog niet naar toe. Destijds enorm balen en de trip gewijzigd in Madrid, wat overigens ook fantastisch was! Achteraf gezien ben ik juist wel blij dat we er niet rond kerst waren. Ondanks dat het park er in kerstsfeer ook prachtig eruit zou zien, had het waarschijnlijk veel drukker geweest dan nu en ik kan je één ding vertellen. Nu was het perfect! Ik vertel je graag meer over mijn trip naar Disneyland en tips zodat jij helemaal bent voorbereid!

LEES OOK: Citytrip Parijs: 10 hotspots in Parijs die je niet mag missen

30e verjaardag Disneyland Parijs

30e VERJAARDAG DISNEYLAND PARIJS

Vanaf maandag 6 maart 2022 staat het park helemaal in het teken van de 30e verjaardag van Disneyland Parijs. Alle bekende Disneyfiguren (Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Goofy etc.) hebben nieuwe pakjes aan en overdag zijn er extra parades om de 30e verjaardag te vieren. Ook ‘s avonds is er naast de spectaculaire Disney Illuminations show nog een extra show om van te genieten. Deze show is ook niet zomaar een show, maar hier wordt gebruik gemaakt van tientallen drones die in de vorm van Mickey Mouse achter het kasteel verschijnen. 

Reken tijdens de Disney Illuminations show maar op een hoop vuurwerk en de mooiste projecties van Disney op het kasteel van Doornroosje. Gegarandeerd kippenvel!

APP

Uiteraard heeft Disneyland een app voor op je telefoon, heel erg handig want via deze app kan je precies zien per attractie in beide parken wat de actuele wachtrijen zijn. Daarnaast kan je uiteraard de hele kaart zien van het park en op deze manier jouw ideale route uitstippelen. Ook kan je in de app zien wanneer de parades en shows zijn en kan je de menukaarten alvast checken van de restaurants. Er staan nog meer handige dingen in de app, zoals de Disney premier pass.  

TIPadVera: Loop ongeveer een klein halfuur voordat de parades beginnen naar de plaats waar je wilt staan. Op deze manier sta je vooraan en kan je de prachtige parades goed zien, maar denk ook zeker aan anderen! Uiteindelijk stonden er verschillende gezinnen achter ons waarbij wij de kinderen voor ons lieten staan. Wij konden toch over hun heen kijken en op deze manier geef je hun ook een magische tijd! 

DISNEY PREMIER PASS 

Wanneer je naar Disney gaat, weet je ook dat de kans groot is dat je lang moet wachten in de rijen voor de attracties. Maar daar heeft Disney wat op bedacht, namelijk de Disney Premier pass. Zo kan je tijdsloten kiezen, de (lange) wachtrijen skippen en gebruik maken van de snelle rij. Op deze manier heb je weer meer tijd voor andere attracties. 

Hiervoor heb je wel een Disney account nodig en moet je aangemeld zijn in de app. Daarnaast kan je hiermee alleen met creditcard betalen en de prijzen verschillen per attractie. Zo zijn ze tussen de € 5,00 en € 13,00 per persoon per attractie. Ook niet elke attractie heeft deze optie van de Premier access. Op de een of andere manier kregen wij telkens een foutmelding met het invullen van de creditcard, dus wij hebben hier geen gebruik van kunnen maken. Al was het ook niet per se nodig tijdens ons bezoek, voor Disney begrippen was het bij ons bezoek vrij rustig. 

TIPadVera: Kijk overdag wanneer de parades zijn. Veel mensen verzamelen zich rond die tijd rondom het kasteel van Doornroosje en dat betekent dat het bij bepaalde attracties rustiger kan zijn dan op andere tijden. Doe hier je voordeel mee! 

Booking.com

DINEREN

Het is mogelijk om in Disneyland in de restaurants te dineren die helemaal naar verschillende Disneyverhalen zijn toegepast. Dit is echt retedruk elke dag, dus mocht je in een Disney restaurant willen lunchen of dineren raad ik je aan om van tevoren te reserveren. Doe dit wel op tijd, je kan zelfs al tot twee maanden van tevoren bij een restaurant reserveren als je wilt. Dit kan ook via de Disney app. Wij hadden dit echter niet gedaan met de gedachte dat uitgebreid eten in een restaurant veel tijd in beslag kan nemen. En deze tijd spenderen wij liever in het park! 

Naast de grote Disney restaurants zijn er namelijk ook verschillende kleinere soort afhaalrestaurants waar je zo binnen kan lopen. Wat wel leuk is, wanneer je een pizza besteld bij restaurants krijg je een pizza in de vorm van Mickey Mouse. Naast deze restaurants zijn er ook afhaalplekken, houd er wel rekening mee dat dit meer snacks zijn wat niet echt goed is voor als lunch.   

TICKETS

Tickets, erg belangrijk natuurlijk! Wat dat betreft zijn er ook veel verschillende tickets om uit te kiezen. Zo kan je tickets kopen die ongedateerd zijn, zo kan je deze tickets op elke dag inzetten. Houd er wel rekening mee dat je vooralsnog naast dat je je ticket hebt, wel een dag moet reserveren in verband met corona. Dit kan je met je Disney account gewoon doen waarna je een qr code of entreeticket in je mailbox ontvangt. Deze kan je daarna ook koppelen aan je Disney app. Ook handig: met de ongedateerde ticket kan je nog op de dag zelf voor 10 uur ‘s ochtends je reservering gratis wijzigen.  

Ook is het mogelijk om een gedateerde ticket te kopen, dus dat zegt het al. Hierbij kies je een vaste dag uit waar je de ticket voor wilt gebruiken. Bij deze ticket kan je tenminste 3 dagen van tevoren nog van datum wijzigen en kosteloos omzetten. Daarnaast is het bij elke ticket nog mogelijk om te kiezen voor beide parken of één park (dus Disneyland of Disney Studio’s).  

TIPadVera: Check altijd van tevoren of er geen schoolvakanties op dat moment zijn in zowel Frankrijk, Nederland en omringende landen. Dit kan veel drukte voorkomen! Wij waren precies de maandag na de voorjaarsvakantie van Nederland en Frankrijk. Ondanks dat het de eerste dag van de 30e verjaardag van Disneyland Parijs was, was het voor Disney begrippen denk ik vrij rustig. Uiteindelijk hebben wij in de twee dagen dat wij er waren de leukste attracties zeker 3 á 4 keer kunnen doen! 

Wij hadden één gratis ticket, deze ticket was een ongedateerde ticket voor beide parken, daarnaast kozen wij ervoor om er nog één dag bij te kiezen waarbij we kozen voor een gedateerde ticket voor één park. Uiteindelijk kostte deze ticket ons € 59,00 per persoon aangezien deze ticket op een doordeweekse dag was. Dus check goed, welke ticket je koopt, want dit kan je veel euro’s schelen! Koop hier je tickets.

LEES OOK: Parijs on a budget!

VERBLIJF

Er zijn veel verschillende (Disney) hotels, vakantieparken of andere overnachtingsmogelijkheden rondom Disneyland te vinden. Check dit goed van tevoren want bepaalde hotels brengen nog meer voordelen met zich mee.  

DISNEYHOTEL

Er zijn een aantal Disneyland hotels rondom Disneyland. Vanuit hier is het mogelijk om te wandelen of een pendelbus te pakken naar het park. Er zitten een aantal voordelen aan een Disneyhotel, zo krijg je een extra magic hour. Op deze manier mag je om 8:30 al beide parken in en genieten van Disneyland waarbij de andere gasten pas vanaf 9:30 het park mogen betreden. Daarnaast is het mogelijk dat er tijdens het ontbijt al Disneyfiguren in de zaal rondlopen en kan je gratis met je eigen auto parkeren bij het park. Hier kan je alle Disneyhotels vinden. Deze zijn ook te boeken via bijvoorbeeld Booking.com of andere boekingssites. 

TIPadVera: Check een paar dagen van tevoren alvast een paar keer de Disneyapp, op deze manier kan je de wachtrijen zien en kijken welke attracties elke dag een lange wachtrij hebben. Met je extra magic hour kan je gelijk die attracties meepakken waarbij er (hoogstwaarschijnlijk) nog geen lange wachtrij staat. 

PARTNER HOTELS

Naast de Disney hotels, zijn er ook een aantal partner hotels van Disney. Dit zijn geen échte Disneyhotels en liggen vaak net wat verder van het park vandaan, waardoor wandelen net te ver is. Vanuit deze hotels gaan er echter pendelbussen af en aan om je te brengen naar het park. Wij kozen voor het Dream Castle hotel omdat we toch graag in de buurt van Disney wilde zitten. Dit hotel was een stuk goedkoper dan een écht Disneyhotel en dit hotel kon je tot de dag van tevoren gratis annuleren, wat bij een Disneyhotel uiterlijk tot een week van tevoren was. Ik raad het zeker aan om in ieder geval een kamer inclusief ontbijt te boeken zodat je ‘s ochtends stevig kan ontbijten om je dag goed te beginnen. 

Booking.com

VERVOER

Je kunt op verschillende manieren in Disneyland komen. Zo kan je zelf met de auto rijden, vanuit Utrecht rij je in een kleine 6 uur hier naar toe. Daarnaast is het sinds kort ook mogelijk om de trein rechtstreeks vanuit Nederland te nemen.

PARKEREN EN ELEKTRISCH LADEN BIJ DISNEYLAND PARIJS

Wanneer je aan komt rijden bij de grote Disneyland ingang, kan je voor € 30,00 per dag een parkeerkaart kopen. Verblijf je bij een Disneyland hotel? Dan kan je gratis parkeren bij het park, let op! Dit geldt niet voor Partner hotels. Wij waren naar Parijs met de elektrische auto. Bij het kopen van het kaartje gaven we dit aan en of het mogelijk was om deze op te laden. Wij hadden geluk en hadden het laatste parkeerplek voor de elektrische auto’s.  

Ik vind het toch erg bijzonder dat het park met elke dag duizenden bezoekers maar vier elektrische laadpalen heeft. Mocht je dus elektrisch willen laden bij Disneyland raad ik je aan om al op tijd bij de ingang te vragen naar de mogelijkheden. Zo krijg je een plattegrondje mee met code om de speciale ‘Winnie (the Pooh)’ parkeerplaats op te gaan. Het voordeel is dat je helemaal naar de voorkant van de parkeerplaats mag rijden waar alle invalideplekken zijn.  

Het laden was verder gratis en je kan de lader gewoon inpluggen zonder gebruik te maken van je pasje. Verder laadt de auto niet snel op, gemiddeld was dit 26 km per uur. Maar gerekend over de hele dag was het mooi meegenomen en konden we op deze manier vanuit Disneyland gelijk een stuk rijden zonder te hoeven laden. En dit allemaal nog voor dezelfde € 30,00 ! 

TREIN OF BUSSEN

Vanuit alle Disneyhotels en partner hotels rijden elke dag verschillende bussen af en aan richting Disneyland. Houd er wel rekening mee dat deze erg druk kunnen zijn. Bij de meeste hotels staan er bordjes bij de ingang hoe laat de bussen ongeveer komen. Vanaf de bushaltes loop je vrij snel richting de ingang van Disneyland.  

Daarnaast is het ook mogelijk om met de trein vanuit Parijs te reizen, deze reis duurt ongeveer 35 minuten. Op deze pagina kan je precies lezen hoe dat werkt. Hierbij is het zelfs mogelijk om gebruik te maken van de Disney Express bagageservice. Hierbij kan je bij aankomst direct naar de parken en wordt je bagage naar je hotel gebracht, hoe ideaal! 

Vanaf 18 maart 2022 is het zelfs mogelijk om vanuit Nederland rechtstreeks met de Thalys in een kleine 4 uur naar Disneyland Parijs te reizen. Deze treinen rijden elke vrijdag en zaterdag. Via deze link lees je precies hoe dat werkt.

Dit waren mijn ervaringen en tips voor Disneyland, wij waren van tevoren goed voorbereid en dat heeft veel geholpen om optimaal gebruik te maken van ons bezoek. Mocht je verder nog goede tips hebben, hoor ik dit natuurlijk graag!  

Ga jij de 30e verjaardag van Disneyland Parijs vieren? 

8 thoughts on “30e verjaardag Disneyland Parijs + tips

  1. Ik ben er nog nooit geweest het lijkt met voor de kids fantastisch, zelf vind ik het een tikkeltje te druk.

  2. Wat gaaf! Ik ben er ooit één keer geweest, maar na het lezen van je blog heb ik weer helemaal zin om te gaan. Ik denk nog net even wachten tot de kinderen wat ouder zijn en dan zou ik gráág met het gezin naar Disneyland willen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *