Zonder booster, geen kerst in Parijs

louvre

Wie mij kent, weet dat ik het liefst elke vrije vakantiedag wil steken in stedentrips en reizen! Ik geniet er enorm van om de beste vluchten te zoeken om vervolgens het meeste uit mijn vakantiedagen te halen. Om dan nog niet te beginnen over het afstruinen van tientallen blogs voor de beste tips om te doen in dat land of die ene stad. Dit is ook één van de redenen geweest om mijn eigen blog te starten. Om anderen reisliefhebbers te inspireren met mijn eigen ervaringen en tips. 

Aangezien ik dit jaar van baan ben geswitched, had ik voor de zomer- en kerstvakantie niet veel vakantiedagen meer over en bleef het bij een 8-daagse trip naar Malta. Wat overigens perfect was voor dit eiland! Daarnaast komt dit jaar heel onhandig uit qua vakantie rond de kerstdagen aangezien alle feestdagen in het weekend vallen en ik dus 5 vakantiedagen moet opnemen voor een week vrij. Maar.. Hier komt natuurlijk wel iets leuks tegenover te staan! 

STEDENTRIP NAAR PARIJS

De trip stond namelijk gepland naar Parijs, waar ik in de zomer van 2020 ook ben geweest. Ik was toen zo onder de indruk van deze prachtige stad en wist dat ik hier ooit (lees: veel vaker) nog naar toe wilde gaan. En zeker nadat wij kaarten hadden gewonnen voor Disneyland wisten we het zeker: in de week tussen kerst en oud en nieuw stappen wij in de auto naar Parijs voor een 4-daagse stedentrip!  

De voorpret kon beginnen, het hotel werd geboekt, praktische dingen zoals een milieusticker voor de auto en de trein naar Disneyland werden geregeld en met nog maar drie weken te gaan kreeg ik steeds meer hoop dat het door zou kunnen gaan. Tot er afgelopen maandag een extra wijziging kwam in de maatregelen voor Frankrijk. 

LEES OOK: Parijs on a budget

Parijs
Parijs
Parijs

FRANSE BEPERKINGEN

Om namelijk musea, restaurants en andere activiteiten te bezoeken (zoals Disneyland) in Frankrijk, moet je een coronabewijs, de pass sanitaire, hebben. Dit houdt dus in een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test. Een week eerder werd er al gezegd dat vanaf 15 december a.s. alle 65-plussers een boosterprik nodig hebben als je langer dan 7 maanden je laatste vaccinatie hebt ontvangen. Dit zou in gaan vanaf 15 januari voor alle volwassenen van 18 jaar en ouder. Aangezien ik mijn vaccinatie zowel eind december korter dan 7 maanden had en daarnaast de regel pas vanaf 15 januari in zou gaan, kreeg ik eindelijk echt hoop dat het door zou kunnen gaan. 

Tot dat ene extra regeltje die afgelopen maandag werd toegevoegd, waarin staat dat vanaf 15 december 2021 het Janssen vaccin niet meer genoeg is als coronabewijs en ik een boosterprik nodig heb om een pass sanitaire te krijgen.. Ondanks dat ik de boosterprik nog niet mag hebben, omdat ik mijn Janssen prik korter dan 6 maanden heb.  

Gedoe en wat een teleurstelling! Maar goed, hierover in blijven zitten hebben we natuurlijk niks aan. Daarnaast zijn we flexibel! We hadden geen vliegtickets geboekt, we hadden een hotel uitgekozen die je tot een dag van tevoren gratis kan annuleren en ook Disneyland is gelukkig gratis te wijzigen naar een andere datum. Dus balen, maar geen man overboord! 

OP ZOEK NAAR EEN ANDERE BESTEMMING

En nu zoeken naar oplossingen! Het is natuurlijk (naar mijn mening) zonde om mijn vakantiedagen zomaar te laten gaan. Dus op het moment zijn we dus druk aan het zoeken naar andere leuke bestemmingen in Europa waar het nog wel mogelijk is om met mijn Janssen vaccin zonder booster restaurants en musea te bezoeken! 

Zo zitten we te kijken naar Madrid, Praag en Rome waarbij het misschien voor deze trip Madrid gaat worden, omdat hier (vooralsnog) de minste beperkingen zijn. Parijs wordt even opgeschoven naar het voorjaar! En hopelijk kunnen mijn andere vakantieplannen in 2022 wel doorgaan, want als planner heb ik al de grootste plannen. Ik moet uiteraard wel tripjes kunnen maken om mijn blog te blijven vullen! Een goed excuus, al zeg ik het zelf 😉. 

Welke vakantieplannen heb jij moeten wijzigen door corona? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *