Mijn top 5 verre bucketlist bestemmingen

verre bucketlist bestemmingen

De afgelopen twee jaar was op z’n zachts gezegd een drama voor de reisliefhebbers. Thuisblijven was de norm, waarbij reizen naar het buitenland al helemaal niet bespreekbaar was. Ook verschillende verre en stedentrips van mij werden helaas zonder pardon gecanceld. Balen, balen en nog eens balen.. Gelukkig was er in de zomer wel ruimte om in 2020 naar Frankrijk en in 2021 naar Malta te reizen. Maar dit is natuurlijk niet te vergelijken met de verre bucketlist bestemmingen die ik in gedachte had. De afgelopen tijd heb ik veel nagedacht welke plekken ik in mijn jongere jaren graag wil afstrepen en deze deel ik graag met jou! 

MIJN TOP 5 VERRE BUCKETLIST BESTEMMINGEN

#1 PARADIJSELIJK HAWAII

Hawaii is zonder twijfel mijn #1 verre bucketlist bestemming waar ik ooit nog een keer naar toe wil reizen. Ik volg inmiddels al een aantal jaren verschillende influencers op instagram die op deze bijzondere plek wonen. En met bijzondere plek, verbaas ik mij vooral over de locatie. Zoek namelijk via Google maps maar eens naar Hawaii en je zult zien dat de plek midden in de stille oceaan ligt en voor mijn gevoel dus ver weg van de bewoonde wereld. 

Maar even terug naar Hawaii, met prachtige stranden, de mooiste hikes en watervallen lijkt mij dit paradijs op aarde. De meeste influencers die ik volg verdienen hun inkomen met hun social media en andere fotograaf opdrachten. Als ik lees wat zij doen, is dit ‘s ochtends werken en dan vervolgens elke middag naar het strand en genieten van het tropische weer. Soms (en steeds vaker) komt er bij mij een gedachte door mijn hoofd om hier in Nederland alles op te zeggen en vervolgens voor een half jaar (of misschien een jaar) naar een plek zoals deze te vertrekken, te genieten en leren surfen. Keep on dreaming..

#2 MET EEN CAMPER DOOR NIEUW-ZEELAND

Dit land van mijn lijstje van verre bucketlist bestemmingen komt vooral door mijn familie, niet dat ik er niet in mijn eentje naar toe zou willen want dat lijkt mij ook geweldig. Maar mijn ouders zagen mij in 2019 twee keer naar Azië reizen voor een langere tijd en zouden graag nog een keer met het hele gezin naar een verre bestemming willen. De voorkeur zou dan uit gaan naar Nieuw-Zeeland om daar met het gezin rond te touren met een camper. Hoe gaaf zou dat zijn! En hoe bijzonder om dit met de familie te kunnen en mogen doen. Zoals we altijd zeggen: mochten we ooit de loterij winnen..  

Nieuw-Zeeland heeft de coronaperiode volledig doorstaan door het eiland af te sluiten, op deze manier waren er geen coronagevallen (meer) en was het leven ‘normaal’ zoals het altijd al was. De natuur ziet er geweldig en bijna onwerkelijk uit! Wat zou het mooi zijn om ooit nog zoiets mijn ons gezin te kunnen doen!

#3 DRIEWEEKSE TRIP NAAR SINGAPORE EN BALI

Nadat ik Beijing, Hong Kong, de Filipijnen, Vietnam, Cambodja en Thailand mocht afstrepen in 2018 en 2019, had Azië mijn hart gestolen en keek ik er enorm naar uit om in de zomer van 2020 terug deze kant op te gaan. Deze keer had ik (helaas) maar drie weken vakantie en na even denken viel mijn oog op een paar dagen Singapore en twee weken Bali. Bali is in tegenstelling tot Vietnam en Thailand een klein eiland waardoor de reistijd van de ene naar de andere plek veel korter is. Op deze manier kan je toch veel plekken bezoeken in twee weken tijd zonder al te veel reistijd. 

Wij kozen een aantal plekken uit in Bali waaronder Canggu, Ubud, Uluwatu en Nusa Penida. Ookal waren dit erg voor de hand liggende en misschien toeristische plekken. We hadden immers maar twee weken! Graag wilde ik in deze twee weken drie dagen surfles volgen, daarnaast genieten van de natuur en prachtige tempels, maar ook feesten op het strand. Een mix van alles dus, en met een mega stedentrip naar Singapore leek mij dit drie prachtige weken! 

Daarnaast kreeg ik het mooie boek ‘We like Bali’ en wat een tof boek is dit. Het is geschreven door twee Nederlandse meiden die in Bali wonen en elke plek uitlichten met de leukste restaurants, verblijven en andere bezienswaardigheden met tips. Alle foto’s zijn prachtig en het boek is supermooi vormgegeven.  

Booking.com

#4 STEDENTRIP NAAR NEW YORK

De droom van iedereen denk ik, New York bezoeken. Met Times Square, Statue of Liberty en 9/11 Memorial lijkt mij deze stad zo enorm bijzonder. Hoe ik vroeger altijd keek naar New York in series en films, heeft deze stad altijd mijn interesse getrokken. Het lijkt mij super om ooit hier nog een keer een dag of 4/5 naar toe te reizen. Misschien wel gecombineerd met Hawaii! Je moet toch ergens overstappen toch ;).

Als ik mocht kiezen wanneer ik New York zou bezoeken, zou dit zonder twijfel rondom kerst en misschien zelfs wel met oud en nieuw zijn. Het lijkt mij een bijzondere ervaring, al lees ik wel overal op andere blogs dat het dan zo druk in de stad is dat je eigenlijk vrijwel niks kan bekijken zonder 4 uur lang in de wachtrij te hebben gestaan.. Misschien dan toch liever in de lente!  Al met al is het naar mijn mening een stad waar je ooit een keer geweest moet zijn als je de kans ervoor hebt.

#5 PERU ONTDEKKEN

Al mijn verdere reizen die ik tot nu toe heb gedaan, waren richting Azië. De andere kant op richting Zuid-Amerika heeft toch altijd minder mijn interesse getrokken. Toch is daar de laatste jaren verandering in gekomen en daarbij lijkt Peru mij een enorm gaaf land. Ik heb mij nog niet heel erg in dit land verdiept, maar de eerste interesses zijn er zeker. Wat ik vooral grappig vind zijn de alpaca’s met vrolijk gekleurde sjaaltjes die overal in Peru te zien zijn. Daarnaast lijken mij de gekleurde bergen ‘Rainbow Mountain’ en ‘Machu Picchu’ prachtig om te zien en zijn er nog meer mooie hikes en plekken in Peru die mij geweldig lijken. 

Dit waren mijn top 5 verre bucketlist bestemmingen. Uiteraard kan ik nog veel en veel meer bestemmingen bedenken waar ik nog een keer naar toe zou willen reizen. Maar dit zijn de plekken die ik zonder twijfel meteen kan opnoemen en vooral mijn interesse hebben getrokken. Ik kan nu al niet wachten om één van deze bestemmingen af te kunnen strepen!

Welke verre bucketlist bestemming zou jij graag willen bezoeken? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *