Een weekend in Antwerpen: 10 tips om te doen!

Heb jij een weekend gepland staan naar Antwerpen, maar weet je nog niet wat je allemaal daar wilt gaan doen? Pasgeleden was ik voor een weekend in Antwerpen en wat een super leuk weekend was dat! Van heerlijke bieren proeven op de vele terrassen, tot een panoramadeck met uitzicht over de stad en struinen door Zoo Antwerpen. Het kan allemaal in deze leuke stad in België en hier vertel ik je graag meer over! Dus hierbij 10 tips om te doen in Antwerpen:

#1 START JE DAG BIJ HET CENTRAAL STATION

Antwerpen is erg makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. Aangezien ik in Brabant woon, stonden wij binnen een uurtje in hartje Antwerpen. Wij kozen ervoor om met de auto te gaan, maar met de trein is het ook perfect te bereiken. Het centraal station is ook al een bezienswaardigheid op zichzelf. Dit is dus zeker een bezoekje waard als je in Antwerpen bent.

Centraal station Antwerpen

#2 STRUIN DOOR CHINATOWN

Wie mij een beetje kent, weet dat ik gek ben op Azië. En ook in Antwerpen kan je Azië vibes ervaren! Recht aan de overkant van het Centraal Station vind je namelijk Chinatown. Deze start met de gigantische poort, de straat zelf is zo’n 250 meter waar je verschillende supermarkten, restaurantjes en andere winkeltjes kunt vinden.

TIPadVera: Huur fietsen voor één dag (of meerdere dagen) bij Velo, deze fietsen staan verspreid door heel de stad. Voor € 5,- kan je de hele dag gebruik maken van de fietsen waardoor je razendsnel door de stad kunt verplaatsen, ideaal!

#3 BEZOEK HET MAS, MET PANORAMADECK

Vanaf het plein tussen het Centraal Station en Chinatown is het mogelijk om een fiets te pakken om vervolgens de stad te ontdekken. Hierbij mag een bezoek aan het bekende Museum aan de Stroom niet ontbreken. Voor de kunstexposities wordt entree gevraagd, maar het is wel mogelijk om gratis het panoramadeck te bezoeken waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Een gave plek en één van mijn favoriete dingen om te doen in Antwerpen!

TIPadVera: Rondom het MAS zijn verschillende, leuke restaurants te vinden voor een kleine lunchbreak tussen alle bezienswaardigheden in Antwerpen.

LEES OOK: De leukste bezienswaardigheden in Brussel + wandelroute

#4 MAAK EEN RONDJE IN HET REUZENRAD

Pak weer de fiets en rij richting het water om vervolgens over het lange fietspad richting het reuzenrad te fietsen. Het hele jaar door staat dit enorme reuzenrad aan de rand van de stad. Mocht je geen last hebben van hoogtevrees, is dit zeker leuk om een keertje te doen! Een kaartje kost 8 euro per persoon, waarbij je zo drie keer rond gaat.

Chinatown Antwerpen
reuzenrad antwerpen
australian wafels antwerpen

#5 EET EEN OVERHEERLIJKE WAFEL BIJ AUSTRALIAN

Een typische Belgische wafel mag zeker niet ontbreken aan jouw trip naar Antwerpen. Ze staan op meerdere plekken verdeeld door de stad; ‘Australian’ waar je de lekkerste wafels kunt halen. Hier is het mogelijk om je eigen wafel te versieren. Denk hierbij aan toppings zoals nutella, smarties, kinderbueno en nog veel en veel meer. Heer-lijk!

#6 BEZOEK DE SINT-PAULUSKERK

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is de bekendste kathedraal in Antwerpen, echter moet je sinds een tijdje nu ook entree betalen om de kathedraal van binnen te bekijken. Zo werden wij getipt door een oudere meneer om de Sint-Pauluskerk te bezoeken. Deze kerk is wel gratis te betreden. Zowel binnen als buiten ziet deze kerk er prachtig uit. Het is hier ook mogelijk om voor € 0,50 een kaarsje aan te steken om een dierbare te herdenken.

Sint-Pauluskerk Antwerpen

#7 BELEEF DE INTERACTIEVE TOUR VAN DE STADSBROUWERIJ DE KONINCK

Dit uitje ligt iets buiten het centrum, maar voor de bierliefhebbers onder ons, bezoek de stadsbrouwerij van De Koninck waar het typische Antwerpse bier ‘Bolleke’ wordt gebrouwen! Hier is het mogelijk om de interactieve tour te doen waardoor je op een leuke wijze meer leert over de verschillende bieren en de geschiedenis van de stadsbrouwerij. Bij de start wordt er een heerlijk ‘Bolleke’ voor je getapt om mee te nemen en tijdens de tour krijg je nog een keer de mogelijkheid om er zelf eentje te tappen. Dit uitje heeft mij erg positief verrast! Mocht je een bierliefhebber zijn, mag deze zeker niet ontbreken aan je trip naar Antwerpen.

TIPadVera: Reserveer van tevoren een tijdslot voor de stadsbrouwerij, zo weet je zeker dat je de interactieve tour kunt doen!

#8 GENIET VAN EEN PINTJE OP HET TERRAS BIJ DE GROTE MARKT

Mocht je nog niet genoeg hebben gekregen van de heerlijke Belgische bieren. Plof dan lekker neer op de Grote Markt. Hier zijn vol op terrassen waar je de lekkerste bieren, of pintjes kunt kiezen. Uiteraard is het ook mogelijk om andere heerlijke dranken te bestellen op het terras.

Grote markt Antwerpen
Grote markt Antwerpen

#9 BEZOEK DE ZOO IN ANTWERPEN

Wat ik erg speciaal vind aan Antwerpen is dat er een grote dierentuin midden in de stad ligt. Dit is zelfs één van de oudste dierentuinen ter wereld! Perfect voor een paar uurtjes rondstruinen en de mooiste dieren bewonderen. Benieuwd naar de Zoo in Antwerpen? Pasgeleden schreef ik hier een artikel over!

LEES OOK: Een dagje uit bij Zoo Antwerpen

#10 NEEM EEN KIJKJE BIJ DE GOUDEN SHOPPING STADSFEESTZAAL

Hou jij echt van shoppen? Dan ben je in Antwerpen aan het juiste adres. Naast de lange winkelstraat met aan beide kanten tientallen winkels, is het ook mogelijk om de shopping stadsfeestzaal te bezoeken. In deze ‘feestzaal’ zitten nog verschillende winkels, maar vooral de plek zelf is al prachtig om te bezoeken.

shopping stadsfeestzaal antwerpen

Een weekend in Antwerpen is met deze 10 tips zo gevuld. Krijg jij al zin om deze veelzijdige stad te bezoeken? Ik weet in ieder geval zeker dat dit voor mij niet de laatste keer is geweest!

Mijn trip naar Antwerpen was in oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *