Een dagje uit bij Zoo Antwerpen!

Antwerpen, op maar een klein uurtje rijden vanaf waar ik woon, maar waar ik toch veel te weinig nog naar toe ben geweest. Zo zonde, want wat een leuke stad is dit zo net over de grens in België en wat is hier veel te beleven! Vandaag vertel ik je meer over de Zoo in Antwerpen voor een leuk dagje uit! Wat ik zo bijzonder vind aan deze dierentuin, is dat deze midden in de stad gelegen is, pal naast het station. Ideaal dus als je met de trein naar Antwerpen gaat. Maar nu gauw verder over de Zoo!

LEES OOK: Een weekend in Antwerpen: 10 tips om te doen

Zoo Antwerpen voor een leuk dagje uit!

Wanneer ik door de poorten loopt, krijg ik meteen al kriebels en voel ik mij weer een klein kind, zo enthousiast ben ik om hier rond te lopen! In principe is er een route met nummertjes die je kan volgen om het dierenpark te doorkruisen, maar zelf gingen wij van de hak op de tak naar de verschillende dierenverblijven. Veel te enthousiast waar welke dierenverblijven waren.

Zeehond Zoo Antwerpen

Wij starten bij de vlindertuin die gelijk na de ingang zich aan de linkerkant bevindt. Dit is een grote overdekte ruimte vol met planten als een waardige jungle waarbij de vlinders in alle kleuren van de regenboog om je heen fladderen. En ook al weet ik dat deze beestjes geen vlieg kwaad doen, ga ik toch vrij slecht als deze dichtbij fladderen. Wanneer je de vlindertuin verlaat, lopen wij het apenverblijf binnen waar je maar liefst 15 verschillende soorten apen kunt vinden. Naast de ‘standaard’ olifanten, giraffen, leeuwen en noem maar op die je in verschillende dierentuinen kunt vinden, was ik verrast dat de Zoo Antwerpen ook koala’s hadden. Wat zijn dit schattige dieren zeg! En maar slapen de hele dag.. Wat een leven! Dit is ook zeker nog een droom van mij: knuffelen met koala’s in Australië!

Wat ik ook gaaf vond aan het park was de buffel savanne, als je hier door de poorten loopt vliegen namelijk alle vogels vrij rond. Daarnaast ben ik ook erg fan van zeehonden (zó schattig) die wij eerst al vanuit een soort vijver voorbij zagen zwemmen of beter gezegd ‘glijdend door het water’. En daarna in een soort aquarium ook konden aanschouwen. En zo kan ik nog wel even doorgaan met alle prachtige dieren die wij hebben gezien, maar ik show je liever mijn foto’s.

Jaarlijkse lichtfestival in Zoo Antwerpen 

Wat ook super leuk is aan de Zoo in Antwerpen, elk jaar in december en januari is er een heus lichtfestival. Toen wij er waren was de opbouw in volle gang voor het ‘Alice in Wonderland lichtfestival’. Grote kans dat wij daar toch binnenkort nog een keer naar toe gaan om er ’s avonds een kijkje te nemen, want wat maken ze er een werk van en ziet dit er ook weer tof uit. En dan hebben wij dit alleen nog maar overdag gezien!

LEES OOK: De leukste bezienswaardigheden in Brussel + wandelroute

Praktische informatie

Zoals ik al vertelde ligt de Zoo midden in het centrum van Antwerpen en is deze dus perfect te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. Sowieso is het centraal station van Antwerpen al een bezienswaardigheid op zich en recht tegenover de Zoo is een Q-park (Zoo) waar je makkelijk je auto kunt parkeren. Het dierenpark is het gehele jaar geopend van 10 uur ’s ochtends tot kwart voor 5 en tickets verschillen in prijs tussen € 25,00 en € 31,00.

TIPadVera: Bij de Albert Heijn (en waarschijnlijk meer supermarkten of andere winkels) is het soms mogelijk om te sparen voor een leuk dagje uit. Ook deze actie was toevallig nog bezig toen wij een weekendje Antwerpen gepland hadden. Dit scheelt toch weer de helft! En tja.. we blijven Nederlanders he ;).

Natuurlijk is het mogelijk om een volledige dag rond te lopen in de Zoo, maar dit uitje is ook perfect te combineren voor als je een weekendje weg bent in Antwerpen en zo een paar uurtjes wilt vermaken.

Ben jij al eens in de Zoo in Antwerpen geweest? 
pinguïns Zoo Antwerpen

Mijn trip naar de Zoo was in oktober 2021 

One thought on “Een dagje uit bij Zoo Antwerpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *