Paradijselijk eilandhoppen vanuit Krabi, Thailand

Railay beach thailand

Thailand, het walhalla onder de backpackers en waar ik nog te weinig van heb gezien. Nadat ik tijdens mijn laatste backpack reis door heel Vietnam en Cambodja heb gereisd, had ik nog ongeveer twee weken over om te doen wat ik wilde. Samen met een vriendin kozen wij ervoor om vanuit Cambodja het vliegtuig te pakken naar Bangkok en daarna meer in het zuiden van Thailand te gaan eilandhoppen. Na veel te hebben gereisd, wilden wij deze twee weken vooral relaxen en genieten van het paradijselijke Thailand. En waar kan dat? Juist, door te eilandhoppen vanuit Krabi! 

Na een paar dagen alle highlights in Bangkok te hebben gezien, besloten wij het vliegtuig te pakken naar Krabi om vanuit hier te eilandhoppen. En dat is precies wat wij graag wilden doen, niet te lange afstanden afleggen en tegelijkertijd wel verschillende plekken bezoeken en genieten van Thailand.  

Koh Lanta 

Koh lanta

De eerste bestemming voor het eilandhoppen vanuit Krabi: Koh Lanta! Ik had er dus helemaal zin in om mijn laatste weekje in Thailand flink te feesten, nieuwe mensen van over de hele wereld te leren kennen en te genieten van het einde (helaas) van mijn backpack trip. Jammer genoeg was het eiland vrijwel uitgestorven met toeristen. Het was dan ook het einde van het regenseizoen en het toeristenseizoen start pas vanaf december. Overigens hadden wij niet per se last van het regenseizoen. Elke dag was er een heerlijk zonnetje tot een uurtje of 15:00 waarna er een flinke bui kon vallen. 

Maar ondanks dat het minder druk was qua toeristen, was het heerlijk vertoeven op Koh Lanta! Hier hebben wij ook een paar dagen voor 20 euro (!!) per nacht op een resort aan het strand gezeten en de mooiste zonsondergangen mogen aanschouwen.

Daarnaast is Koh Lanta een perfect eiland om met de scooter te verkennen. Het was wel even schakelen om aan de linkerkant te rijden, maar dat ging prima! Zo huurden we voor één dag een scooter en gewoon gaan rijden richting het dorpje met verschillende winkeltjes en restaurants. Uiteindelijk vervolgden we onze scoottertrip naar het Mu Ko Lanta National Park. Niet per se heel bijzonder, maar wel leuk om te verkennen!

Koh lanta
Zonsondergang vanaf ons resort

Koh Phi Phi 

Vanuit Koh Lanta pakten wij de boot door naar de volgende eilandhopping bestemming Koh Phi Phi. Het ligt eraan welke ferry je pakt, maar deze boottrip duurde ongeveer een uurtje. Koh Phi Phi, oftewel als je het mij vraagt, het party eiland.

Veel mensen die in een rondreis in Thailand hebben gemaakt, zullen ook wel Phi Phi herkennen. Dit eiland is daarom ook wel één van de wat bekendere eilanden van Thailand. En dat was te merken. Hoe rustig het was op Koh Lanta, zo druk was het met toeristen op Koh Phi Phi. En dan niet alleen backpackers, maar ook veel gezinnen! En daarom ook de prijzen een stuk hoger (voor Aziatisch begrip dan), maar dat mocht de pret zeker niet drukken! Want wat ik heb ik twee heerlijke avonden gefeest daar op het strand. Elke avond is het strand de place to be waar de locals een vuurshow geven en daarna er flink op los wordt gefeest door alle strandtenten met hun eigen muziek.

Ook op Koh Phi Phi zijn er genoeg leuke dingen om te doen, zo kan je bijvoorbeeld hiken naar de top van de berg voor een mooi viewpoint, verschillende boottrips langs de paradijselijke stranden, snorkelen en duiken en zijn er verschillende poolparty’s aan het strand voor de partypeople onder ons. 

Na twee heerlijke dagen op Koh Phi Phi trokken wij weer met de boot terug naar Krabi / Ao Nang voor onze laatste paar avonden in Thailand. Deze boottrip duurde ook ongeveer 1,5 uur.

LEES OOK: Ha Long Bay Hideaway tour, Vietnam

Krabi / Ao Nang 

Krabi is de perfecte plek om te eilandhoppen met fijne stranden om te relaxen en mooie karstrotsen. Maar ook voor de actieveling is hier genoeg te beleven! Eenmaal weer terug in Ao Nang, een plaatsje in de provincie Krabi, waren de laatste dagen toch echt aan het tikken. Hier verbleven wij weer in een hostel, dus leerden weer genoeg nieuwe mensen kennen om leuke dingen mee te doen. Sowieso is Ao Nang een leuke plek met een hele rits aan schattige souvenir winkeltjes, barretjes en restaurants zo lang als de kust is. Overdag, maar zeker ‘s avonds erg gezellig en levendig!  

Houd je van hiken? Dan is Ao Nang in Krabi ook perfect voor jou! Er zijn namelijk twee gave hikes met mooie viewpoints. De mooiste (volgens foto’s, want ik ben er niet geweest) hike is toch wel de Khao Ngon Nak Nature Trail. Deze hike is maar liefst 3,7 km klimmen naar de top en eerlijk! Het uitzicht is wel echt heel gaaf. Maar wij hadden over de afgelopen weken al zo veel mooie viewpoints gezien dat ik deze toch even wilde overslaan.  

Krabi
Ao Nang

Tiger Cave Tempel 

Wel kozen wij ervoor om de Tiger Cave tempel te beklimmen. Deze hike is niet dwars door de natuur, maar een lange trap met maar liefst 1237 traptreden omhoog. Aan het einde van de trap, helemaal bovenaan staat de Boeddhistische tempel. En heel eerlijk.. zoals wij zouden zeggen: dat was me wa, maar dan hedde ook wa! De traptreden zijn vrij hoog en zeker met de temperaturen waar de straaltjes over je rug glijden, is deze hike vrij zwaar. Terwijl ik toch een prima conditie heb (voor mijn idee dan). Neem dus voldoende water mee, want dit heb je echt nodig! Houd er daarnaast rekening mee dat je ook voor deze tempel gepaste kleding draagt, dus je schouders en knieën bedekt, hier lopen namelijk veel Boeddhistische monniken rond.  

Krabi
Tiger cave tempel Krabi
Tiger Cave Tempel
Krabi

Kijk wel uit voor de wilde apen die maar al te graag aandacht willen van toeristen en pakken wat ze te pakken kunnen krijgen. Eenmaal na ongeveer 1,5 uur klimmen naar boven op 600 meter hoogte, heb je ook een gaaf uitzicht (maar geen tijgers ????). Een leuke bezienswaardigheid voor als je een dagje op pad wilt gaan! 

De beste manier om bij de Tiger Cave Tempel te komen, is om zelf een scooter te huren of een tuktuk aan te houden die je die kant op brengt. Wij hadden mensen ontmoet in het hostel, waarmee we de prijs voor de tuktuk konden splitten, ideaal! 

Railay beach 

Wanneer ik foto’s zie van bootjes in Thailand in bijvoorbeeld reismagazines of andere websites herken ik het meteen. Deze foto heb ik namelijk zelf ook gemaakt! Railay beach, één van de bekendste en mooiste stranden van Thailand. Daarnaast is dit strand alleen met de boot te bereiken, maar dit maakt het niet minder populair! Met de schattige bootjes, karstrotsen en palmbomen is dit ook een plaatje om te zien en heerlijk voor een fijn dagje strand.  

De makkelijkste manier om hier te komen, is dus via Ao Nang. Tickets hiervoor kan je halen bij de kust, waarna je zowel direct een bootje op kunt stappen die je naar dit stukje paradijs brengt. Hierbij vaar je langs de mooie stranden en karstrotsen.

Krabi, een fijne plek in het zuiden van Thailand, perfect om te eilandhoppen voor als je niet te lange afstanden meer wilt reizen, maar toch in een korte tijd verschillende plekken wilt bezoeken!  

Herkende jij de foto van Railay beach? 

krabi
Railay beach

Mijn trip naar Thailand was in oktober/novemer 2019 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *