Mijn top 5 Nederlandse reisblogs van het moment 

verlaten waterpark hue

Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik ben gestart met mijn eigen reisblog. Zelf struin ik namelijk altijd het internet af voor mooie, overzichtelijke blogs voor de beste tips en plekken naar mijn droombestemmingen. Een aantal Nederlandse reisblogs springen er wat mij betreft écht uit en zodra ik een nieuwe bestemming op het oog heb, check ik altijd eerste mijn top 5. En deze zet ik graag voor je op een rijtje! 

Nadat ik zelf tegen bepaalde dingen aanliep tijdens mijn reizen, kreeg ik het idee om mijn eigen reisblog TripadVera te starten waar ik ook zonder schaamte al mijn foto’s kan delen met de wereld. Ik krijg er steeds meer plezier in en het lukt mij ook steeds beter om toffe artikelen neer te zetten. Helaas zijn de bezoekersaantallen nog niet helemaal waar ik op hoopte, maar Rome was ook niet in één dag gebouwd toch ;). 

Maar goed, laten we het hebben over mijn top 5 Nederlandse reisblogs van het moment! 

REISJUNK 

Met bijna 55.000 volgers op Instagram en de meest prachtige blog heeft het stel Greg en Irene al heel wat bestemmingen mogen afstrepen van over de hele wereld. Sinds 2014 verzamelen zij de handigste tips voor de avontuurlijke reiziger. Tijdens mijn zoektocht naar de fijnste bestemmingen in Vietnam en Cambodja kwam Reisjunk meerdere malen bovenaan in Google en vond ik op deze manier de mooiste plekken!  

Op het moment ben ik zeer enthousiast over hun artikelen over de Dolomieten in Italië en Madeira en na het zien van hun artikelen en foto’s ben ik volledige geïnfluenced om deze bestemmingen te bezoeken. Nog een paar weken tot mijn roadtrip door Italië! Reisjunk is zonder twijfel één van mijn favoriete Nederlandse reisblogs van het moment! 

LEES OOK: 25 jaar! 25 plekken die ik nog wil bezoeken 

WE ARE TRAVELLERS 

Ook deze blog kan je wel tot één van de grootste Nederlandse reisblogs noemen! Daarnaast heeft Roëll al drie boeken uitgebracht waarbij ik inmiddels al twee hiervan in mijn boekenkast heb staan. In deze boeken staan de leukste bestemmingen met de prachtigste foto’s die je je kan voorstellen! En deze foto’s maakt ze niet alleen, maar ook andere bloggers en instagrammers staan in dit boek. Ze is nu bezig met haar nieuwste boek ‘Verliefd op de Wereld’, hoe gaaf zou het zijn als ik ooit met een eigen foto in zo’n boek zou mogen staan?! 

TRAVELALUT 

Ook Travelalut check ik altijd en was één van mijn inspiratiebronnen om mijn eigen blog te starten. Inmiddels schreef Maaike onder andere al twee e-books over hoe je een wereldreis plant of begint met het opstarten van een blog. Daarnaast heeft ze al ontzettend veel plekken in de wereld mogen ontdekken en schrijft ze haar blogartikelen altijd super uitgebreid met handige tips. En als ik haar reisagenda check, word ik al ontzettend jaloers! Om nog maar niet te beginnen over haar reisfotografie.  

EXPLORISTA  

Milou startte in 2013 haar reisblog Explorista en deze blog trekt inmiddels dagelijks 100.000 bezoekers. Haar blogartikelen zijn ontzettend uitgebreid en easy to read. En wat vooral leuk is aan Explorista, Milou organiseert ook groepsreizen voor vrouwen naar verschillende bestemmingen! Zo zijn er onder andere al groepsreizen geweest in Italië en staan er voor deze zomer nog groepsreizen naar Londen, Parijs en Lissabon op de planning. Hoe leuk! 

REISPLAATJE 

Eén woord: couple goals! Met ruim 15.000 volgers op Instagram inspireren Lisette en Robert-Jan elke dag opnieuw veel reizigers met hun droombestemmingen. Bekijk op Instagram vooral de highlights waar ze enorm reisroutes met tips worden geven van de verschillende bestemmingen. Super handig en inspirerend!  

MIJN EIGEN REISBLOG TRIPADVERA

Mijn naam is Vera, 25 jaar oud en ondanks dat ik op het moment fulltime werk en 25 vakantiedagen heb, weerhoud dit mij niet om elke gelegenheid tot een stedentrip of reis met beide handen aan te grijpen! 

Inmiddels werk ik ruim een jaar als online marketeer en ga ik vanaf juli 2022 aan de slag als content creator. Op deze manier ben ik elke dag creatief aan de slag en doe ik constant nieuwe ideeën op om mijn social media en blog hopelijk naar een hoger niveau te tillen. Wie weet wat ik de aankomende jaren nog kan leren en misschien steeds meer aan de slag kan met mijn eigen website en nóg meer te mogen en kunnen reizen! 

Wil jij ook als blogger aan de slag? Er zijn verschillende bloggers website waar je je kunt aanmelden en direct aan de slag kunt!

Verder vind je op mijn blog allerlei artikelen van de mooiste bestemmingen waar ik ben geweest. Hiervan is én blijft mijn hoogtepunt zonder twijfel mijn 9-weekse backpackreis naar onder andere Vietnam, Cambodja en Thailand. Ik hoop met mijn blog andere reizigers te inspireren en te helpen om alles uit hun trip te halen. Zelf liep ik soms tegen bepaalde dingen op, en deze deel ik graag met mijn TIPadVera’s 😉. 

In ieder geval vind ik het super leuk om te blijven schrijven op mijn blog en ben ik mega blij met elke bezoeker op mijn eigen reisblog! 

Wat is jouw favoriete Nederlandse reisblog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *