Meet Vincent van Gogh Experience  

meet vincent van gogh

Vincent van Gogh, wie kent hem niet? De welbekende Nederlandse kunstschilder die bij één van de grootste schilders behoort van de 19e eeuw. In Nederland bestaat het Van Gogh museum al tientallen jaren. Toen ik in Madrid was rond de kerstdagen, zag ik een bus voorbijrijden met reclame van de ‘Meet Vincent van Gogh Experience’. Hier had ik al wel vaker van gehoord en was ik toch wel erg benieuwd naar. Dus let’s go! 

LEES OOK: Citytrip Madrid: 10 hotspots in Madrid op een rij

MEET VINCENT VAN GOGH EXPERIENCE 

Ik had al verschillende filmpjes gezien op tiktok van de ‘experience’. Deze tentoonstelling heeft namelijk onder andere in 2020 en 2021 al in Londen, Barcelona, Lissabon en Seoul gestaan. Vanaf 30 september 2021 heeft de meet Vincent van Gogh experience zijn deuren geopend in Madrid. En laat ik daar nou toevallig net zijn! 

Tijdens de meet Vincent van Gogh experience leer je op een nieuwe en innovatieve manier het leven van deze grote schilder kennen. Wanneer je binnenkomt krijg je een koptelefoon. Het toffe hiervan is dat het kastje van de koptelefoon zelf de locatie bijhoudt waar je staat in de experience. Elk stuk of soort ruimte heeft namelijk zijn eigen verhaal. Zo zijn er via grote projecties zijn werken, foto’s en video’s te zien over zijn leven en krijg je ondertussen via de koptelefoon het verhaal erachter te horen. Een aantal schilderijen zijn ook nagemaakt waarbij je ook de details goed kunt zien en er gestimuleerd wordt om de structuur van het schilderij te voelen.  

Zo is bijvoorbeeld ook het schilderij van de slaapkamer levensecht nagemaakt, waarbij er geen detail wordt overgeslagen. Ook zijn er twee plekken in de experience waarbij je zelf aan het werk kunt. Hier kan je plaatsnemen aan een tafel en wordt er een uitleg gegeven over de compositie en manieren waarop Vincent van Gogh zijn werk maakte. Via deze manier kan je zelf jouw kunstwerk (na)tekenen. 

MIJN ERVARING 

Toen ik de bus voorbij zag komen, was ik eigenlijk direct enthousiast. Ik ben zelf niet heel erg van de kunst, maar een tentoonstelling zoals dit vind ik wel een toffe toevoeging aan een stedentrip. Zeker omdat dit over een bekende, Nederlandse kunstenaar gaat. Ik ken het verhaal (in grote lijnen) en sommige kunstwerken natuurlijk wel, maar hoe het precies is gegaan, wist ik eigenlijk niet. Verder vind ik het zelf altijd heel tof om van dit soort plekken een reelsvideo op instagram of video op tiktok te maken. Daarnaast was het weer een perfecte plek om toffe foto’s te maken. 

Ga je binnenkort naar een leuke stad als stedentrip, misschien is daar ook wel de meet Vincent van Gogh experience te zien! Deze gaat in ieder geval in het voorjaar van 2022 richting Latijns Amerika. Staat er binnenkort een tripje gepland naar Madrid raad ik je zeker aan om langs te gaan bij de experience! 

Mijn bezoek aan de meet Vincent van Gogh Experience was in december 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *