Wat te doen in Phong Nha: De Duckstop

de duckstop

By far de gekste ervaring tijdens mijn trip door Vietnam, maar wel één van de leukste: De Duckstop in Phong Nha. Dit bijzondere uitje in Vietnam vond ik via Instagram. Tijdens mijn hele reis heb ik dit dik aangeraden bij andere backpackers die nog langs Phong Nha zouden komen. Dit is namelijk één van de meest bijzondere momenten tijdens mijn trip door Azië.

WAT IS ER TE DOEN IN PHONG NHA

Phong Nha staat vooral bekend om de enorme en prachtige grotten: Phong Nha, Tien Son, de Paradise Cave en de Dark cave. Bij de laatste is het zelfs mogelijk om te kajakken, zwemmen en ziplinen. Tijdens mijn trip was het alleen mogelijk om de Paradise cave te bezoeken. Helaas had het al dagenlang zo hard geregend dat de andere grotten ondergelopen waren en hierdoor waren gesloten voor toeristen.

Doordat we verder dus niet de grotten konden bezoeken, gingen wij op zoek naar andere leuke dingen om te doen in Phong Nha. Zo kwamen we op de eendenboerderij de Duckstop.

TIPadVera: Houd er rekening mee dat je in Phong Nha geen scooter kan huren zonder een internationaal rijbewijs. Waar ze op de meeste plekken in Vietnam een internationaal rijbewijs met een korreltje zout nemen, kregen wij het in Phong Nha niet voor elkaar om een scooter te huren. Daarom besloten wij een fiets te huren bij ons hostel. Lekker Nederlands!

Om bij de Duckstop te komen was het ongeveer 7 km fietsen vanaf ons hostel. Zeker het laatste stuk reed je langs allerlei schattige boerderijen en het platteland in Vietnam. Sowieso al een bijzondere ervaring. Eenmaal aangekomen bij de Duckstop kwamen de kinderen al aangerend om ons te verwelkomen waarna we naar een tafeltje werden geleid om even plaats te nemen.

Mijn hart maakte al een sprongetje omdat hier verschillende puppies rond liepen waarmee we mochten knuffelen. Na even te hebben gewacht, werden we opgehaald door een local om naar het eendenverblijf te gaan. Maar om dit te kunnen betreden moesten we wel omgetoverd worden tot local, oftewel we kregen een mooie, traditionele hoed.

LEES OOK: Verlaten waterpark in Hué

WHAT THE DUCK

Eenmaal binnen in het eendenverblijf ga je verschillende dingen doen, je mag de eenden voeren en je wordt een ware ‘duck leader’. Hierbij krijg je je handen volgestopt met voer voor de eenden en moet je dansend naar de andere kant waardoor een grote eendenstoet je luid kwakend achterna komt. Hierbij gooi je het eten in de lucht en alle eenden stuiven op het voer af. Daarnaast krijg je op een bepaald moment een eend in je handen geduwd die je vervolgens mag gooien voor geluk. De eend vliegt op deze manier rustig naar beneden in een vijvertje. Ik was zo enthousiast toen ik de eend in mijn handen kreeg geduwd dat ik compleet vergat een wens te doen.. Warning: No ducks were harmed!

Na deze bijzonder gekke, maar vooral hilarische ervaring met de eenden word je weer terug gebracht naar de boerderij. Hier krijg je door de moeder van de familie een lokale lekkernij voorgeschoteld. Dit lijkt op een soort pannenkoek genaamd de Banh xeo, heerlijk!

Een bijzonder uitje, maar naar mijn mening enorm grappig, een leuke toevoeging aan je trip en een onvergetelijke ervaring. Het leukste hieraan is dat je een klein kijkje krijgt van het lokale leven in Vietnam en je ze op deze manier een duwtje in de rug geeft!

Mijn trip naar Vietnam was in september 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *