Verlaten waterpark in Hué

verlaten waterpark hue

Het is alweer even geleden dat ik hier was, maar Vietnam kan ik zeker mijn favoriete land in Azië noemen. Van de hoge bergen in het Noorden tot aan de wereldsteden Hanoi en Ho Chi Minh en kleine vissersdorpjes. Vietnam heeft het allemaal! Ik hou er altijd van om bijzondere plekken te bezoeken en vandaag vertel ik je graag meer over een hoogtepunt van mijn trip. Namelijk, het verlaten waterpark in Hué! 

LEES OOK: Visum aanvragen Vietnam + Tips

HET VERLATEN WATERPARK IN HUÉ

Het verhaal gaat de ronde dat er ooit 3 miljoen is geïnvesteerd om in de vroege jaren van 2000 dit waterpark te bouwen, maar dit nooit is afgemaakt. Verder is het nooit meer afgebroken en is het in een razendsnel tempo verouderd. Toen ik er was, waren er verder nog drie andere mensen in het park en verder was het compleet verlaten. Met het sombere weer wat wij die dag hadden, maakte de sfeer van het waterpark nog grimmiger dan het al was!  

Wanneer je aan komt lopen zie je in het midden van het water de bekende draak. Dit zou de ingang van het waterpark zijn geweest waarbij je vanuit verschillende kanten het park kan betreden. Van ver lijkt de draak redelijk klein, maar ik kan je verzekeren dat deze enorm is! Via de trap is het ook mogelijk om in de bek van de draak te komen waarbij je uitzicht hebt over deze bijzondere plek. Alles is compleet beklad met graffiti en verwilderd door de bossen.

Naast de grote draak, heb je ook de glijbanen. Via de trappen kan je ook bovenaan bij de glijbanen komen, maar hier vanaf glijden raad ik je af ;). Verder vind ik dit echt een hele toffe plek, ook omdat het water zo bizar vies groenig is dat de weerspiegeling zo sterk is in het water. Naast deze toffe plekken is er ook nog een soort spaceshuttle en een enorm groot amfitheater. Als ik dit zo allemaal zie, ben ik super benieuwd hoe het was geweest als dit waterpark wel ooit afgemaakt was!

TIPadVera: Tussen Hué en Hoi An is het mogelijk om de geliefde Hai Van Pass route te rijden met de scooter. Hierbij rij je in één dag van de ene plaats naar de ander. Zeker een aanrader en toch veel leuker dan vier uur in de bus!? 

HOE KOM JE ER? 

Er zijn een aantal plekken in Vietnam die door toeristen veelal wordt bezocht, Hué is daar één van! Deze plek ligt tussen de bekendere plaatsen Phong Nha en Hoi An in en is zeer geliefd bij toeristen om de gave tombes. Een kleiner aantal toeristen weet af van het verlaten waterpark wat vanuit het centrum van Hué ongeveer 20 minuten op de scooter richting het zuiden is. De plek is gewoon op Google Maps in te vullen, dus wat dat betreft moet het easy peasy lemon squeezy zijn om deze bijzondere plek te vinden. 

Eenmaal bij het waterpark aangekomen, staat wel een bewaker te wachten waarbij je een entree moet betalen van 20.000 dong (ongeveer 80 cent). Hierna is het door de bossen lopen naar het waterpark waarna je vrij snel de ‘ingang’ ziet met de draak.  

LEES OOK: 7x beste Instagram plekken Vietnam

verlaten waterpark hue
verlaten waterpark hue

Let op: ik was bij het verlaten waterpark in Hué in september 2019, de informatie kan verouderd zijn! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *