Visum aanvragen Vietnam + Tips

Hanoi

Ein-de-lijk is het zo ver, de grenzen zijn weer open en jouw langverwachte trip naar Vietnam is eindelijk in zicht. Bij veel landen in Azië is het mogelijk om vrij in te reizen zonder visum. Vietnam is daarentegen één van de weinige landen in Azië waarbij je van tevoren een visum moet aanvragen. Maar één voordeel, sinds 2018 is het E-visum ingevoerd waarbij het een stuk makkelijker is om dit te regelen. Gewoon lekker achter de laptop aanvragen en niet van tevoren langs de ambassade of in lange rijen wachten op het vliegveld. Want heel eerlijk, als je eenmaal in Vietnam bent wil je toch meteen op pad en op ontdekkingstocht?

Zo zijn er wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen voordat je een E-visum kunt aanvragen. Even de belangrijkste eisen op een rijtje: 

 • Je mag maximaal 30 dagen verblijven in Vietnam met dit visum. Mocht je langer willen verblijven, zal je toch langs de Ambassade moeten.  
 • Het visum is een single entry, dus je mag Vietnam maar één keer in- en uitreizen. 
 • Jouw paspoort moet ten minste nog 6 maanden na jouw datum van aankomst in Vietnam geldig zijn. Dus niet vanaf het moment dat je het visum aanvraagt. 

Lees de volledige lijst met voorwaarden via deze link om helemaal voorbereid te zijn voor jouw trip!  

LEES OOK: 7x beste Instagram plekken Vietnam

Ha Long Bay
Vaar langs de prachtige karstbergen in Ha Long Bay.

Stappenplan voor het aanvragen van een E-visum voor vietnam: 

Er zijn tientallen websites op internet te vinden die voor jou een E-visum kunnen regelen, echter vragen zij hier natuurlijk ook extra kosten voor en dat is helemaal niet nodig. Het is namelijk super makkelijk om je eigen E-visum voor Vietnam aan te vragen! De kosten zijn $ 25 voor een 30 dagen visum, houdt er rekening mee dat dit maar een single entry is. Ik leg hieronder precies uit wat je allemaal moet weten en invullen!

Wat heb je nodig? 

 1. Een digitale scan van je paspoort in kleur of zwart wit, waar zowel de foto als je gegevens duidelijk op te zien zijn. 
 1. Een digitale pasfoto. Deze hoeft niet hetzelfde te zijn als de foto op je paspoort. Maar wel officiële pasfoto waar je gezicht duidelijk op te zien is dus geen opvallende sieraden, bril of andere accessoires.  
 1. Een creditcard om de betaling van het E-visum mee te doen, de kosten zijn in dollars via een Vietnamese site. iDeal werkt dus helaas niet. 
 1. In totaal zijn er 28 officiële punten waar het mogelijk is om Vietnam binnen te komen. Tijdens de procedure wordt er gevraagd via welk punt je aankomt (bijvoorbeeld het vliegveld van Hanoi) en bij welke je weer vertrekt. Het is handig om dit al van tevoren uit te vogelen zodat je dit meteen kunt invullen. 
 1. Ook wordt er gevraagd naar je eerste adres in Vietnam. Hier is het makkelijk om het adres van je hotel, airbnb of hostel te gebruiken. 

Het aanvragen van een E-visum voor Vietnam: 

 1. Ga naar de officiële website om je E-visum aan te vragen.
 1. Vul al jouw gegevens in en voeg jouw digitale scan en pasfoto toe. 
 1. Betaal met je creditcard het bedrag van $ 25. 
 1. Het duurt 3 werkdagen voordat jouw aanvraag is goedgekeurd. Je ontvangt een registratiecode en via deze link is het mogelijk om de status van je aanvraag te controleren.  

Print vervolgens voor je vertrek dit E-visum uit! Op het vliegveld nemen ze geen genoegen met het bestand op je telefoon en wordt alleen een hardcopy geaccepteerd. Mijn reismaatje had haar E-visum niet geprint waardoor ze naar verschillende loketten werd gestuurd om uiteindelijk de juiste te vinden om te printen. Daarom, print hem van tevoren uit en bespaar veel tijd op het vliegveld! 

TIPadVera: Bewaar je geprinte E-visum goed in je backpack of koffer tijdens je volledige reis in Vietnam. Het is namelijk mogelijk dat hier om wordt gevraagd wanneer je Vietnam weer verlaat. Toen ik na 30 dagen per bus de grens over wilde gaan naar Cambodja had ik het E-visum weer nodig. Deze had ik wel op mijn telefoon, maar dit werd niet goed gekeurd bij de grens van Cambodja. Een extra $ 10 betalen werkte echter ook, maar dit was een hoop gedoe en kostte best wat extra tijd bij de grensovergang. Conclusie: Bewaar je geprinte E-visum, kleine moeite maar veel plezier! 

Hoi An
De typische gekleurde lampionnetjes die door heel de stad hangen in Hội An.

Mijn trip naar Vietnam was in September 2019 en was pré corona tijd.

One thought on “Visum aanvragen Vietnam + Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *