Duurzamer op reis met herbruikbare wattenschijfjes

Bambooo beauty

Waar ik thuis altijd netjes elke dag mijn make up verwijder voor het slapen gaan en mijn gezicht goed reinig. Merk ik toch dat ik hier iets makkelijker over denk tijdens mijn vakanties en langere reizen. En zeker dan is het juist nodig om mijn gezicht goed te reinigen en bijvoorbeeld de vettige zonnebrand te verwijderen. Met name met een vettige huid krijg ik snel(ler) last van puistjes en dat willen we natuurlijk niet 😉. Laatst kreeg ik via een vriendin de tip om gebruik te maken van herbruikbare wattenschijfjes en dit wekte wel wat interesse. Niet alleen omdat het duurzamer is, maar ook omdat het weer ruimte kan schelen in je koffer voor tijdens je reis! Mooi meegenomen dus.  

DUURZAMER OP REIS 

Duurzaamheid, iets waar ik mij de laatste tijd steeds meer mee bezig probeer te houden. En tegenwoordig kan dit al met de meest kleine veranderingen in je dagelijkse routine. Inmiddels probeer ik mijn badkamer steeds wat meer plastic vrij te krijgen. Alle plastic flessen die ik nog heb staan, probeer ik op te maken waarna ik nu inmiddels gebruik maak van shampoo en reiniging bars. En daar vul ik nu graag herbruikbare wattenschijfjes aan toe! 

HERBRUIKBARE WATTENSCHIJFJES 

Vaak wissel ik af met het verwijderen van mijn make up tussen reinigingsgel, een reiniging bar of micellair water. Maar al met al maak ik elke dag dus wel gebruik van één of meerdere wattenschijfjes. En deze gaan uiteraard na gebruik altijd de prullenbak in. Dus ga maar eens na hoeveel wattenschijfjes er op jaarbasis de prullenbak in vliegen. Niet echt duurzaam he..  

BAMBOOO BEAUTY 

Tegenwoordig zijn er steeds meer merken op de markt die herbruikbare wattenschijfjes aanbieden. En zo kwam ik Bambooo Beauty tegen. Zij focussen zich op herbruikbare wattenschijfjes waarbij je in een pakketje 10 witte en 10 zwarte wattenschijfjes zitten. Daar komt een handig zakje bij die je kunt gebruiken om ze mee te wassen.  

Nadat ik deze op mijn deurmat heb gekregen, ben ik hier meteen mee aan de slag gegaan. Aangezien je in totaal 20 wattenschijfjes hebt, heb je er altijd genoeg en zijn deze perfect op te bergen in de bijkomende houder van Bamboe. Inmiddels heb ik de wattenschijfjes al meerdere keren gebruikt, het is eventjes wennen maar door de dikke, zachte stof fijn om te gebruiken.  

HOE DE HERBRUIKBARE WATTENSCHIJFJES TE GEBRUIKEN 

Bambooo Beauty raadt het aan om de herbruikbare wattenschijfjes eerst een keer te laten meedraaien in de wasmachine (40 graden of lager). Maak ze van tevoren even nat voordat je ze gaat gebruiken en knijp deze vervolgens goed uit. Op deze manier heb je minder van je reinigings product nodig en neemt het watje de make up ook beter op. Na gebruik spoel je het watje uit onder de kraan en hang of je leg je deze te drogen. Simply as that! 

Een klein verschil voor mij, en een groot verschil voor de wereld! Daarnaast gooi je herbruikbare wattenschijfjes makkelijk in het zakje dat erbij zit en neem je deze easy mee op reis. Mooi meegenomen toch? 

Op welke manier ga jij duurzamer op reis?

Deze blog is in samenwerking met Bambooo Beauty 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *