Een leven als digital nomad, iets voor mij? 

Sinds dat ik mijn eigen reisblog ben begonnen en steeds meer in contact kom met andere reislustige Nederlanders, zie ik ook steeds meer verschillende levenstijlen voorbijkomen. Zo zie ik reizigers die leven als digital nomad of influencer om vervolgens de hele wereld rond te kunnen reizen en op afstand gewoon werken. Dit zet mij dan ontzettend aan het denken, want zou een leven als digital nomad bij mij passen? 

MEER REIZEN IN DE TOEKOMST  

Precies voordat corona uitbrak heb ik, na het afronden van mijn bachelor, twee mooie reizen mogen maken in Azië. Dit voelde als de ultieme vrijheid en de kriebels voor zo’n langere reis speelt de laatste tijd weer steeds vaker bij mij op.  

LEVEN ALS DIGITAL NOMAD 

Als ik hierover nadenk lijkt het mij heel gaaf om bijvoorbeeld voor een half jaar of misschien een jaar een leven als digital nomad te hebben. Daarbij heb ik twee verschillende opties voor ogen. 

BACKPACKEN DOOR AZIË 

Ook al heb ik hier al onder andere Vietnam, Cambodja, een deel van Thailand en de Filipijnen mogen aftikken. I love Azië! De levensstijl, de lieve locals en de prachtige plekken en niet even onbelangrijk voor een langere trip: het goedkope leven. Zo zijn er nog een paar plekken die ik graag zou willen zien waaronder Bali, Singapore, Sri Lanka en Maleisië en het Noorden van Thailand. 

Daarnaast baal ik er nog steeds van dat ik tijdens mijn trip naar de Filipijnen geen boottocht meer kon maken naar het prachtige eiland Coron. Genoeg op mijn wishlist dus en ik ben ervan overtuigd dat ik van Azië wel voor een langere tijd mijn ’thuis’ zou kunnen maken. 

Ha Giang motorloop

IN EEN CAMPERBUSJE DOOR EUROPA REIZEN 

Wat ik dus steeds vaker voorbij zie komen op Instagram: reizigers die een busje kopen en ombouwen tot een camper. Heerlijk lijkt me dat, de vrijheid dat je met je eigen huisje op wielen kan reizen naar alle plekken die je graag wilt zien. Zo heb ik nog genoeg plekken in Europa die ik graag zou willen bezoeken!  

Het zuiden van Europa trekt mij vooral aangezien ik hou van warm weer en fijne stranden, afgewisseld met prachtige steden. Maar ook Scandinavië lijkt mij ontzettend gaaf! En het leuke aan Scandinavië is dat je op veel plekken mag wild kamperen! Als digital nomad moet je er dan natuurlijk wel rekening mee houden dat je internet hebt, waardoor je ook daadwerkelijk kunt werken. Maar het lijkt mij in ieder geval super tof om dit voor een bepaalde tijd te doen. 

PRAKTISCHE ZAKEN VOOR HET OMTOVEREN VAN EEN BUSJE TOT CAMPER 

Een busje omtoveren tot je eigen huis op wielen, makkelijker gezegd dan gedaan.. Hierbij een aantal praktische dingen waar je zeker rekening mee moet houden. Het is natuurlijk wel fijn als je ook zou kunnen koken in je camper, houd er dus rekening mee dat je twee verschillende watertanks installeert in je busje. Eén voor het schone water en één als vuilwatertank. Op deze manier kan je je schoonwatertank vullen met water en via vuilwatertank voer je dit vervolgens weer af. 

Daarnaast wil je elke plek in het busje zo goed mogelijk benutten, want je wilt natuurlijk zo veel mogelijk spullen mee kunnen nemen om hier maximaal van te genieten. Zo zie ik bij sommige digital nomads hele handige bedden waar je vervolgens veel spullen kunt opbergen onder het bed. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een tafel met aan beide kanten banken te bouwen wat je om kunt toveren tot bed. Overdag kan je dit op deze manier gebruiken als werkplek om vervolgens ’s nachts hierop te slapen, hoe ideaal? 

En zo blijf ik nog even door dromen, misschien ooit! Ik heb in ieder geval genoeg inspiratie en mocht mijn blog ooit zo groot worden dat ik ermee kan rondkomen, zou ik zomaar een leven als digital nomad kunnen hebben! Zeg nooit nooit.. 

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking.

One thought on “Een leven als digital nomad, iets voor mij? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *