Apestrollin’ door Amsterdam

Een warme zomerbries, een rijkgevulde pizza voor je neus en een fishbowl Aperol Spritz ernaast. Zo zag mijn zomer van 2017 eruit toen ik drie weken op het Italiaanse eiland Elba verbleef waar ik animatiewerk deed voor Estivant vakanties. Vanuit hier is mijn liefde voor Italië en Aperol Spritz ontstaan en daar kunnen we op dit moment alleen nog maar van dromen! Maar niet getreurd, want ik heb een manier gevonden waarmee je een stukje Italië naar ons kikkerlandje kunt brengen: een Aperol Spritz tour oftewel Apestrollin’ door Amsterdam, hoe leuk?!

Tegenwoordig spat de creativiteit ervan af om toch nog leuke dingen te kunnen doen in eigen land die wél corona-proof zijn. En om er toch een keer tussenuit te zijn, leek het mij leuk om Noord-Brabant een dagje te ruilen voor het mooie Amsterdam. Hier kom ik ook eigenlijk veel te weinig! Uiteraard is het mogelijk om zelf door Amsterdam te dwalen, verschillende hotspots te bezoeken of lekker te picknicken in het park. Maar het is toch veel leuker om een doel te hebben en op deze manier Amsterdam te ontdekken?

Zo kwam ik via Facebook op de website Apestroll waarbij er een wandeltour door Amsterdam is uitgestippeld. Dit staat in het teken van Italië en Aperol Spritz en ik was meteen verkocht. Tijdens deze zogenoemde Apestroll tour wandel je door Amsterdam langs vijf verschillende Italiaanse restaurants, oftewel de ‘Spritz Stops’ waar je kunt genieten van een Aperol Spritz en een aperitivo voor een zacht prijsje.

Deze Apestroll tour wordt elk weekend gehouden tussen 13:00 en 19:00 en aanmelden gaat heel gemakkelijk via de website. Zo heb je de keuze uit twee verschillende routes, namelijk Amsterdam Centrum en Amsterdam West. Per persoon betaal je slechts € 2,50 waarbij je de route, een basiswoordenlijst Italiaans en de korting op de Aperol Spritz ontvangt. Nog niet helemaal Elba, maar we komen wel in de buurt!

Een leuk (én lekker) initiatief om de horeca te steunen en tegelijkertijd Amsterdam beter te leren kennen en te ontdekken. Nu nog maar eens een volgende reis naar Italië plannen… Saluti!

Wanneer ga jij Apestrollin’ door Amsterdam?

APESTROLLIN’ DOOR AMSTERDAM
APESTROLLIN’ DOOR AMSTERDAM
APESTROLLIN’ DOOR AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *