Snorkelen met schildpadden in Moalboal

Vertrek je naar de Filipijnen? Dan ligt Moalboal op het eiland Cebu vast ook op jouw route. Nog niet? Dan moet daar gauw verandering in komen, want naast dat er hier genoeg te beleven is, is het ook mogelijk om in Moalboal te snorkelen met schildpadden! Hoe gaaf!? Om hier te komen is het ongeveer 4 uurtjes rijden met de bus vanaf Cebu City waarna je op een busstation wordt gedropt. Vanuit hier is het mogelijk om een tuktuk te regelen richting het centrum. Let wel op, uiteraard proberen de tuktuks jou meer te vragen dan nodig is. 

Optimaal genieten van jouw trip naar de Filipijnen en alles willen vast leggen? Neem dan een Go Pro camera mee!

CANYONEERING BIJ DE KAWASAN WATERVALLEN

De reden dat wij Moalboal bezochten was voornamelijk voor de canyoneering tour bij de Kawasan watervallen. Dit mag je écht niet missen aan je trip in de Filipijnen. Met deze canyoneering tour ga je vier uur lang hiken en zwemmen door de natuur van Moalboal waarbij je meerdere sprongen maakt van verschillende watervallen. Startende bij de 2 meter wat oploopt naar 4, 8, 10 en maar liefst 15 meter. Nu hoor ik je denken: Excuse me..? Ja, het is belachelijk hoog en de adrenaline giert door je lichaam, maar het is het allemaal zo waard! Ik denk dat ik nog nooit water heb gezien wat blauwer of groener is dan hier, het is een geweldige ervaring en staat zeker op mijn lijst om nog een keer te doen als ik in de buurt ben! En als ik je een tip mag geven, denk niet te veel na als je op het punt staat de sprong te maken. Hoe langer je er staat, hoe zenuwachtiger je wordt. Luister goed naar je instructeur, hij telt samen met jou af en daarna gewoon springen! 

Helaas liet mijn Go Pro mij in de steek waardoor ik geen foto’s of video’s heb kunnen nemen van deze toffe hike.. Een prima reden wat mij betreft om nog een keer terug te gaan ;).

SNORKELEN MET SCHILDPADDEN

Naast de Kawasan watervallen is het ook mogelijk om te duiken en te snorkelen om zo de onderwaterwereld te ontdekken. Zo kan je tussen de honderden sardines zwemmen die constant van formatie veranderen of snorkelen met schildpadden in Moalboal. Ooit heb ik op Curaçao gesnorkeld met schildpadden, deze waren ongeveer 30 centimeter groot. Ik was dus ook zwaar verbaasd dat de schildpadden in Moalboal zeker een meter groot waren. Hoe gaaf! 

TIPadVera: Neem je eigen snorkelset mee! Mijn reis was in januari 2019 en wij huurden bij een strandtentje een snorkelset. Mijn snorkel was helaas niet zo helder en liep steeds vol aan één kant. Daarnaast ben ik benieuwd of ze dit nog steeds op deze manier gaan doen in deze tijd. Niet echt corona-proof natuurlijk, dus wees goed voorbereid! Mocht je beschikken over een GoPro of onderwatercamera, neem deze dan vooral mee om de prachtige onderwaterwereld vast te leggen. Geloof me, hier zal je geen spijt van krijgen. 

Het is mogelijk om een Seaturtle tour te doen, maar dit is niet per se nodig om de zeeschildpadden te vinden. Wij huurden zelf een scooter waardoor we naar de juiste plek voor de zeeschildpadden konden rijden, dit ligt namelijk aan de linkerkant van het strand als je vanuit het centrum komt. Hiernaast zie je een plaatje met de beste kans om ze te vinden. Vraag ook aan de locals aan het strand waar je de zeeschildpadden kunt vinden of kijk op welke plekken andere mensen in het water liggen. Uiteindelijk hebben wij op deze manier maar liefst drie verschillende schildpadden gezien. 

Het eerste deel van de zee is vrij ondiep, maar wanneer je verder de zee op gaat is er een klif waar je opeens honderden meters de diepte in kan kijken. Kom je speciaal voor de zeeschildpadden? Dan raad ik je aan om dit aan het einde van de middag te doen met laagtij. Zo heb je de meeste kans om ze te vinden aangezien ze dan meer richting de kust komen. Dit betekent overigens niet dat ze ‘s ochtends niet te vinden zijn!  Verder is het erg ondiep dus pas goed op voor zee-egels en eventueel kwallen.  

snorkelen met schildpadden in Moalboal

Wil je toch liever een fijn strand om lekker te chillen? Ga dan naar White Beach, hier is een fijn strand waar je heerlijk kunt zonnen en relaxen!

snorkelen met schildpadden in Moalboal
Strand in Moalboal
White Beach
snorkelen met schildpadden in Moalboal

TIPadVera: Smeer je goed in en dan vooral je rug en achterbenen, zelfs als het bewolkt is. Doordat je natuurlijk constant op je buik aan het snorkelen bent aan het wateroppervlak is de kans om te verbranden vrij groot. Probeer ook zoveel mogelijk zonnebrand van thuis mee te nemen. Wij merkten dat in de zonnebrand uit de Filipijnen nog een extra whitener in zit. Zelf ben ik hier niet zo’n fan van.

Download de handige app maps.me. Deze app is vergelijkbaar met google maps maar zeker op reis een stuk handiger, het is namelijk mogelijk om kaarten van de omgeving te downloaden waarna je deze offline kunt gebruiken. Ook is hier heel makkelijk alle kleine weggetjes te zien, wat zeker in een stadje zoals Moalboal erg handig kan zijn. 

Naast het canyoneering avontuur en de gave ervaring om te snorkelen met schildpadden heb ik in Moalboal ook één van de mooiste zonsondergangen gezien van mijn trip. Moet ik je nog meer overtuigen om Moalboal te bezoeken tijdens jouw trip naar de Filipijnen of is het zo genoeg? 😉 

TIPadVera: Krijg jij geen genoeg van snorkelen of duiken? Bezoek dan eens Malapascua, een klein eiland dat helemaal in het noordelijke puntje ligt van Cebu. De onderwaterwereld is hier adembenemend!

zonsondergang in Moalboal
Moalboal

Mijn trip naar Moalboal, de Filipijnen was in januari 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *