Montserrat bezoeken – Dagtrip vanuit Barcelona 

Montserrat bezoeken

Barcelona is zonder twijfel een perfecte stad voor een stedentrip met ongelooflijk veel toffe bezienswaardigheden. Maar wist je dat er in de buurt nog veel meer moois te zien is? In dit blog vertel ik je meer over het gigantische klooster Montserrat dat op circa 50 minuten van Barcelona ligt. Montserrat bezoeken? Ik vertel je alles wat je moet weten voor deze leuke dagtrip vanuit Barcelona!

MONTSERRAT BEZOEKEN – WAT IS HET?

Montserrat zelf is een grote berg in Catalonië, maar wat de berg zo bijzonder maakt is het klooster dat hier gelegen is! Jaarlijks trekt de bezienswaardigheid duizenden bezoekers en ik snap zeker waarom. De ligging van het klooster is écht indrukwekkend en al met al is het een prachtige plek voor een dagtrip vanuit Barcelona. Je kunt er heerlijk rondlopen, genieten van mooie uitzichten en ook de bergen zijn erg bijzonder!

TIPadVera: Ben jij een groot fan van hiken? Er zijn enorm veel verschillende wandelpaden rondom Montserrat. Ga de uitdaging aan en hike richting de top!

KLOOSTER VAN MONTSERRAT

Naast dat je op de berg al mooi kunt wandelen, is het bezoeken van het klooster ook zeker de moeite waard. Hiervoor kan je gebruik maken van verschillende tickets (2023), ieder ook weer met andere toegangen. Binnen in het klooster van Montserrat is het mogelijk om een kaars aan te steken, het klooster natuurlijk van binnen te bewonderen en de Zwarte Madonna aan te raken. 

Dit beeld, genaamd de zwarte Madonna van Montserrat, bevindt zich in het klooster. Er zijn verschillende namen voor waaronder de Black Madonna, The Virgin of Montserrat, Throne of Our Lady of La Moreneta. Via de trap achterin het klooster van Montserrat kom je bij het beeld de zwarte Madonna. In haar rechterhand houdt ze een bol vast die het universum symboliseert en het is een traditie dat je de hand kust of aanraakt terwijl je je andere hand naar Jezus uitstrekt.

LEES OOK: Dagje Barcelona – Wat te doen

TICKETS VOOR MONTSERRAT

Om het klooster van Montserrat te bezoeken heb je de keuze uit verschillende tickets. Ik zet ze voor je op een rijtje inclusief de prijs (2023):

Ticket voor de Basiliek

Wij kozen voor dit ticket dat je toegang geeft tot de Basiliek. Daarnaast is er voor de liefhebbers een online audio guide tour via de app te volgen.
Kosten: € 6,- (volwassen) of € 5,- (studenten of kinderen tussen de 8 en 16 jaar)

Ticket voor de Throne of Our Lady

Deze ticket geeft je zowel toegang tot de Basiliek en de online audiotour als voor een bezoek aan de zwarte Madonna. 

Kosten: € 8,- (volwassen) of € 5,- (studenten of kinderen tussen de 8 en 16 jaar)

Ticket visit Montserrat

Het verschil met bovengenoemde ticket is dat je met de ‘Visit Montserrat’ ticket ook toegang krijgt tot het museum, de audiovisual room en het open-air museum.

Kosten: € 18,- (volwassen), € 16,- (senioren en studenten) of € 8,- (kinderen jonger dan 16 jaar)

VERVOER NAAR MONTSERRAT

Er zijn verschillende manieren om Montserrat te bezoeken! Zo is het mogelijk om zelf met eigen vervoer te gaan of gebruik te maken van de trein en met de kabelbaan. 

Met de auto naar Montserrat

Inmiddels ben ik binnen één jaar maar liefst twee keer in Barcelona geweest, een keer met het vliegtuig en een keer met de auto. De tweede keer kozen wij ervoor om een dagtripje te maken naar Montserrat en aangezien we zelf met de auto waren, bezochten wij Montserrat dan ook met de auto. Zelfs de weg ernaartoe is al leuk! Om je auto te parkeren kost € 7,50 per auto en vanaf de parkeerplaats loop je erg makkelijk naar het klooster. 

Met de trein naar Montserrat bezoeken

Het is ook heel makkelijk om met de trein in Montserrat te komen. Pak hiervoor de metro naar de halte Espanya waarvandaan je de trein kan pakken. Check ook zeker even of je het juiste ticket hebt! Volg de bordjes Montserrat en neem vanaf Espanya de R5-lijn die je brengt naar het treinstation van Monistrol de Montserrat. Vanaf hier kan je overstappen op de kabelbaan (Aeri de Montserrat) of de tandradbaan (Cremallera de Montserrat). Aan jou de keuze, maar één ding is zeker; met beide word je tijdens de rit naar het klooster al beloond met mooie uitzichten! Voor de treinreis betaal je voor een enkeltje circa € 5,25. De tickets voor kabelbaan en tandradbaan variëren tussen de € 6,50 en € 11,50.

TIPadVera: Koop een dag- of meerdaagse ticket voor het openbaar vervoer van Barcelona. Met deze kaart kun je onbeperkt de metro pakken door de stad én ook de treinreis naar Montserrat zit daarbij inbegrepen!

GA JIJ MONTSERRAT BEZOEKEN?

Dit waren mijn tips voor een dagje uit vanuit Barcelona en waarom je Montserrat echt moet bezoeken! Naar mijn mening een toffe dagtrip om even de stad te ontvluchten en te genieten van een prachtige bezienswaardigheid. 

Mijn bezoek aan Montserrat was in juli 2023

One thought on “Montserrat bezoeken – Dagtrip vanuit Barcelona 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *