Cala Figuera – Het idyllische vissersdorpje op Mallorca 

cala figuera

Een plek op het Spaanse eiland Mallorca waar nog geen hordes toeristen lopen en je kan genieten van het typische Mallorcaanse leven, dat kan in Cala Figuera. Iedereen die een beetje bekend is met Mallorca weet dat je aan de oostkust moet zijn voor de mooiste baaitjes waar je kunt snorkelen, varen en zwemmen. Ik maakte een stop in Cala Figuera en ja! Dat is écht de moeite waard!  

CALA FIGUERA

Dat Cala Figuera een fotogeniek dorpje is hoef ik vast niet verder uit te leggen bij het zien van de foto’s.. Je vindt hier geen grote hotelketens en doordat het lastig te bereiken is met het openbaar vervoer, blijft het relatief rustig. Een groot voordeel dus als je wel beschikt over een (huur)auto! Ik vertel je graag meer over dit prachtige vissersdorpje en wat je hier allemaal kan doen.

LEES OOK: Wat te doen in Palma de Mallorca

TIPadVera: Deze prachtige beelden zijn gemaakt met onze nieuwste aanwinst; DJI Mini 2 SE!

KAYAK- EN BOOTTOUR

Doordat Cala Figuera een haven heeft, is dit dé opstapplek voor bijvoorbeeld een boottour langs alle schattige, omliggende baaitjes. Daarnaast is het mogelijk om door de baai te suppen, kayakken en te zwemmen of snorkelen. Ik raad het zeker aan om voor een paar uur een bootje te huren en op deze manier de verschillende baaitjes in de omgeving te bezoeken!

KAYAKKEN

Wij kozen ervoor om voor een ochtend een kayak te huren en op deze manier de verschillende baaitjes te ontdekken in de buurt. Het deel door de baai was fantastisch, maar na het uitvaren op de Middellandse zee was het toch een stuk taaier. Het bezoek aan Es Pontas en Platja de Santanyi vond ik nét te ver (circa 2 á 3 uur in totaal). Ik raad het eerder aan om een supboard te huren en hiermee lekker door de baai te suppen. Mocht je toch graag Es Pontas vanaf zee willen bezoeken, huur dan een kayak of supboard vanaf Platja de Santanyi of een boot waarmee je veel gemakkelijker die kant op vaart. 

TIPadVera: Wij deden onze kayaktour via Redstar Tours. Via hun website heb je verschillende opties van het huren van kayaks tot aan supboards en boten.  

RESTAURANTS IN CALA FIGUERA 

Doordat Cala Figuera echt een vissersdorpje is, vind je hier vooral visrestaurants. Verspreid over het dorpje vind je hier en daar wat leuke restaurants waarbij je bijvoorbeeld uitzicht hebt op de baai of over de zee. Perfect na een ochtendje actief op de zee of na een boottour. 

TIPadVera: Eet een hapje bij Restaurante Pura Vida Mallorca waar je geniet van een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. 

ZWEMMEN EN SNORKELEN

Doordat Cala Figuera geen strand heeft, moet je via rotsen het water in als je graag een duik wilt maken. Dit kan bij twee verschillende punten, namelijk Cala Sirena en Cala Sirena Accesso. Bij beide punten kan je via een trappetje in en uit het water. 

FOTOROUTE DOOR CALA FIGUERA 

And last but not least, de fotoroute! Langs de baai kan je een leuk rondje wandelen waarbij je langs de meest schattige witte huisjes loopt. Als je goed op let zie je op 15 verschillende punten langs de baai bordjes met foto’s van vroeger van datzelfde punt. 

TIPadVera: Het zou kunnen dat je op sommige stukjes een kleine sprong moet maken of misschien wel door het water moet stappen, houd hier rekening mee en neem voor de zekerheid slippers mee! 

Wanneer ga jij Cala Figuera op Mallorca bezoeken? 

One thought on “Cala Figuera – Het idyllische vissersdorpje op Mallorca 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *